Dojcsák Dániel

Lara Croft újra pózol

Idén újra akcióba lendülnek a pixelkeblek: Lara Croft ezúttal többek közt Dél-Mexikót rohamozza meg a sorozat legújabb részében, a Tomb Raider Underworld-ben. A játékról a kiadó Eidos első ízben mutatott be in-game képeket.

A pletykák szerint a legújabb Tomb Raider, az Underworld teljesen cross-platform fejlesztés, azaz PC mellett meg fog jelenni Xbox 360-ra és Playstation 3-ra is még a 2008-as szezonban, minden bizonnyal karácsony előtt.

A történet a Legends utáni idők eseményeit dolgozza fel, bár az eddigiekhez képest semmi meglepő nem fog a kebelcsodával történni. Kincseket keres, veszélyes helyeken tűnik fel és persze végül sikerrel jár. Az Eidos legelső bemutatóján egy Mexikóban található maja romvárosban tűnik fel Lara, ahol a katakombák mélyén kell különböző kapukon átjutnia és közben persze a környéken ténfergő vadállatokra is figyelnie kell, csakúgy, mint a régi szép időkben.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A játék egyik vívmánya a cég ígérete szerint a felfrissített mesterséges intelligencia lesz, így ebben a részben már nem egyszerű scriptek vezetik majd az ellenfeleket tetteikben, hanem minden lépésük függ majd attól, hogy mi történik körülöttük és mi hogyan reagálunk rájuk. Több olyan szituációba is keveredik majd a játékos, mikor az ellenfelet nem lehet csak úgy lerázni és teljesen lehetetlen helyekre is követi majd, a vadak viszont nem feltétlenül ugranak nekünk azonnal. A környezettől függően az állat dönthet úgy, hogy kivárja, hogy támadunk-e, vagy ha mondjuk "éhes", akkor azon nyomban nekünk esik.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A grafikai motor is komoly átalakításon megy át. A játékos által megváltoztatott dolgok véglegesen úgy maradnak, tehát a golyónyom a falban, a hulla a földön és a lábnyom ott marad egészen addig, amíg azt valaki el nem tűnteti. Például a sárban jól látható nyomokat hagy a hősnő, de ha esik az eső, akkor az elmossa azokat. Ezen kívül Lara új animációkat is kap: gesztusokat, mimikát. Elszántan grimaszolni fog majd miközben fegyverével tüzel, de bájosan mosolyog, ha elégedett valamivel. A teljesen újracsinált test mozdulatait egy tornász olimpikonnal vették fel motion-capture technológiával, melyet a Crystal Dynamics fejlesztett. Az új mozgások a fejlesztők szerint sokkal természetesebbek lesznek, minden mozdulat a valós fizikai tényezők szerint lesz lemodellezve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #22
    Mellméretben részemről igencsak oké.
    A grafika meg szerintem nagyon nem rossz. (bár én a legújabb részekkel nem játszottam.)
  • barnie1990 #21
    Na és miben különbözik ez a Legends-től? Mert én ránézésre meg nem mondanám,hogy melyik melyik.
  • Evoluti0N #20
    MELLesleg remélem, h ennek tényleg komolyabb lesz az MI-je. Az uccsó 2 résznek inkább mesterséges unintelligenciája volt, mint intelligenciája.
  • rigidus #19
    Splinter Cell is hasonlo csak lopakodosabb.
  • rob99 #18
    én meglepő mód nem az "óriás mellek" miatt szeretem ezt a játékot, hanem mert gondolkodni kell. Ha már mellek, akkor ne pixelekből legyen... ;)
  • Lipi1980 #17
    Őszintén megmondva nem vagyok egy játék-fan, de nekem a Tomb Raider széria nagy kedvencem volt. A doom-quake-hez hasonló játékok is tetszenek, de a TR valahogy más...
    Itt gondolkodni is kell, és nem csak össze-vissza lövöldözni, és úgy túljutni a pályákon.
    Az első három résszel játszottam (azokat símán végigvittem), és után sokáig kimaradt Ms. Croft az életemből. Kb. egy éve akadt kezembe az Angel of darkness rész, ahol szembesülnöm kellett azzal, hogy még mindig Lara függő vagyok, és rákattantam (már megint). De ez a rész sokkal több fejtörést okoz, mint az első 3 része.

    Már ezt is nagyon várom! Kíváncsi lennék a gépigényre ilyen grafika mellett...
  • ffxi #16
    Ekkeora keblek kaszkadőrözni nem kicsit lehetetlen? :S
  • rigidus #15
    > Gondoltam, hogy az elso hozzaszolas a mellirol fog szolni.

    Azert ezt nem lehetett nehez kitalalni, azok utan, hogy a cikk igy kezdodik:
    "Idén újra akcióba lendülnek a pixelkeblek"

    "Mellesleg" maskepp talan fel sem tunik.
  • ColdFire #14
    dugnám.
  • Pochok #13
    Milyen jól tartja magát ennyi idő után is