Ötvös Tibor

A Láthatatlan Várost kutatja Lara Croft


Megjelentek az első információk és képek a Rise of the Tomb Raider címet kapott új Lara Croft kalandból.

Ahogy azt már megszokhattuk a Game Informer hasábjain jelennek meg az első komolyabb információk az idei év egyik blockbusteréről. Ám ahogy az lenni szokott az újságban olvasható részletek már a megjelenés előtt kikerültek a netre, így végre megtudhatunk pár részletet Lara Croft legújabb kalandjából.

A legfontosabb, hogy jóval változatosabb lesz a Rise of the Tomb Raider, mint elődje volt. Míg az első, 2013-as reboot egy szigeten játszódott, addig a második epizódban minimum két fő helyszínt kapunk. Ebből az egyik biztosan Szibéria lesz, ahol Lara az örök élet rejtélyét kutatja egy 13. században I. Sándor vlagyimiri nagyfejedelem által épített városban. Miután senki nem hisze neki, hogy a Láthatatlan Város misztikus rejtélyekkel bír, elidegenedik a kortársaitól és elhatározza, hogy bebizonyítja igazát.

Így oldalán az első részben is társaként komoly szerepet vállaló Jonah Maiava-val elindul és megpróbálja kivívni a tiszteletet és ugyanakkor megtalálni a misztikus események okát is. A játékmenetben ezúttal komoly szerepet kap a craftolás, melyet a The Last of Us vagy az Alien: Isolation mintájára oldottak meg a fejlesztők. Lara folyamatosan kutat majd különböző üregek, növények után, melyeket felhasználva készíthet mérgező lövedékeket vagy rejthet el az őket követők számára "meglepetés-csomagokat" (aknákat stb.).


Ha már szóba kerültek az állatok az is érdekes újdonság, hogy a vadászat jóval nehezebb lesz, mint eddig volt. Bizonyos állatok csak éjszaka jönnek elő és bizony jóval okosabbak is lesznek, mint az első részben. Az egész rendszer egyébként a Monster Hunter sorozat mintájára épül, szóval nem lesz mindegy, milyen irányból közelítjük meg áldozatunkat.

A logikai kihívások is ezúttal valóban megmozgatják majd a szürkeállományunkat, ráadásul az ellenséges emberek is élethűbben viselkednek. Éppen ezért érdemes lesz kihasználni a környezet és időjárás nyújtotta segítségeket, hiszen például ködben vagy szakadó esőben sokkal nehezebben vesznek minket észre. De a hóban a lábnyomainkat felfedezve bizony addig követnek, míg a nyomok el nem tűnnek vagy ránk nem találnak.

A Rise of the Tomb Raider első körben Xbox-exkluzív lesz, a többi platform megjelenési dátumáról még semmit nem tudni. Az X360-változatot a Nixxes Software készíti, míg a Crystal Dynamics az Xbox One verzióra koncentrál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sárkánylovag #3
    A régi nagy mellű indiana jones cica mostanában a túlélős kraftolós far cry-os vonal felé kezd menni.
    Tulajdonképpen már indokolatlan a név használat.
    Ez már csak marketingfogás
  • Ender Wiggin #2
    craftolás? jóhogy nem mindjárt croftolás...
    esetleg lehetne már valami eredeti, önálló gondolat a TR-ben, mert már unalmas, hogy csak más játékokat utánoznak.
  • Hoz_Hun #1
    Na mi az, lesz X360-változat?