Németh Szabolcs

Sabotage - névváltás, késés, megjelenés?

Amikor először adtunk hírt a hamburgi Replay Studios lopakodós játékáról, még Sabotage 1943 néven mutattuk be programot. Azóta eltelt már néhány hónap, és a játék életében számos változás történt.

Az akkori hír írásakor év eleji megjelenéssel számoltunk, azonban hiába vártuk türelmesen a Sabotage 1943-at, csak nem akart megérkezni. Az előzetesen ígért dátum után jó néhány héttel a fejlesztésről mindössze annyi szivárgott ki, hogy a játék nevet változtatott, és az 1943 eltűnt az elnevezésből. A Sabotage néven tovább élő projekt ezután ismét hallgatózásba burkolózott, és csak most, nyár derekán hallat ismét magáról. Az információmennyiséget látva azt gondolhatnánk, hogy a fejlesztők mindazt be szeretnék pótolni, amit az elmúlt fél évben elmulasztottak. Nézzük mit is lehet tudni most a készülő Sabotage-ről.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Történetünk főhőse egy kedves hölgy, egy brit származású ügynök, Violette Summer, aki a második világháború ideje alatt az ellenséges vonalak mögött gyengíti az ellenfelet. Az események valós alapon nyugszanak, egy bizonyos Violette Szabo életét meséli el, akit a nácik elfogtak, és kivégeztek. Summer az egész játék alatt egy kórházi ágyon fekve meséli el, hogy hogyan sérült meg a küldetés közben. Ebből már könnyen kitalálható, hogy a hölgy bőrében újraéljük a kalandot, amely a korházi ágyra juttatott minket. A küldetések között bombatelepítéstől kezdve fogolyszöktetésen át, egészen az informátorok, illetve magas rangú náci tisztek likvidálásáig mindenben részünk lesz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Összegezve a játék lényegét, azok járnak jól, akik a hangzatos rakétavetős támadások helyett a csendes háttérmunkára esküsznek, amelyet ha jól végeznek sokkal hatásosabb is lehet, mint egy kamikaze akció. A Sabotage zenei aláfestése is idomul a történethez. Jobbára melankolikus dallamok csendülnek majd fel az év végén megjelenő játékban.

Sabotage

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tekken5 #10
    De főszerplőnő magyar XD
    Hát, igen... Nem lehet mindenki olyan szexis, mint én!
  • Indigo #9
    A lopakodás nem annyira "rambós" dolog... Nomeg ha egyszer a megtörtént esemény főszereplője nő volt, akkor miért ferdítenék el a dolgot? És bár nem vagyok "pelyhedző fütyijű tini", de én kíváncsi vagyok a játékra. Remélem kőkemény taktikai/lopakodós gamma lesz!
  • opeca #8
    Nem tudom minek erőltetni ezt a női rambo dolgot. Még a Tomb Raiderben elment - azt mondják ettől a pelyhedző fütyijű tinédzserek inkább megveszik a játékot -, de azért mégiscsak egy sebhelyesarcú, életedzett vadkan lopakodjon.
  • Inquisitor #7
    Pff. első (akkori ütös) screenshotok valamikor 2004-ben jöttek róla, ha akkor megjelenik, amikorra elöször ígérték, egy etalon lehetett volna. Azért remélem feltúrbozták a GFX-et, és a játékmenet tényleg jó lesz ...
  • n0k0m #6
    Azért a grafika még nem a végleges, főleg ha még 1 év. Egyébként tényleg sok az effekt, így nekem kicsit konzolos látványvilág jut eszembe. Bár tetszetősnek tűnik.
  • RedRiot #5
    Kár hogy így szénné van effektezve a grafika. Ha nem mondanák miből vannak a képek, előbb tippelnék vmi rég Stone Temple Pilots klipre mint WW2 játékra. :))
  • maestro85 #4
    "az Ai fog döntő lenni." tényleg túlzás ehy két domborítás, de egész jól néz ki ezt leszámítva. Kezdünk olyan szintre lépni graifkilag, hogy az eddigi 10ezer forintos kárytyáim helyett azt mondjam, megéri sokat költeni videókarira.
  • psishock #3
    to'od, aki bányarém/deszka az vagy továbbtanul vagy elmegy a seregbe, mert itthon senkinek/sehova sem kell
  • gyuri12 #2
    ez egy csaj,vagy nem? akkor,hova tűnt róla a feneke, a cicije,és a szép feje?
    ez tényleg brit...
  • n0k0m #1
    Hat a képek alapján nekem hangulatosnak tűnik a játék. A fejlesztők azonban néhol elég durván bántak a bump map-ekkel ->műanyag hatás (quake4). Valószínűleg azért az irányítás és az Ai fog döntő lenni. É örülnék ha Thief-esen/Hitmenesen sülne ki a dolog (erről azért megoszlanak a vélemények).

    De a 2008 őszi megjelenés kicsit aggasztó.