Németh Szabolcs

Bounty Bay Online, az alternatíva

Úgy gondoltuk, hogy a megjelenés előtt egy kisebb cikk erejéig bemutatjuk a németek első hallásra nagyom izgalmasnak tűnő online játékát.

Nagyon sok MMO, MMORPG jelenik meg a piacon manapság, és bizony komoly fejtörést okozhat, hogy az átlagnál szerényebb pénztárcával rendelkező magyar mire is fizessen be. Nem állítjuk, hogy mindenki rohanjon és a Bounty Bayt válassza, de a valóságos háttér, igazi szakmák igen csábítóak. Aki nem bírja varázslás, illetve a többi földön kívüli tulajdonság nélkül (manna és társai), az most hagyja abba a cikk olvasását. Viszont az, akinek már csömöre van a Harry Potter bőrébe bújtató játékokból, jól füleljen.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A Bounty Bay a 14 században kezdődik, amikor több neves felfedező mellett, ha úgy akarjuk, képletesen mi is feltalálhatjuk a spanyolviaszt. Ha netán tőlünk távol áll a kalandozás, akkor sincs gond, hiszen a Bounty Bay Online világában mindenki megtalálhatja számításait. Lehetünk kereskedők, szabók, alkimisták, hajóépítők, csak választanunk kell. Természetesen lehetőség van a felfedező titulust is betölteni, vagy ha kicsit erőszakosabb karakterre vágyunk, akkor harcosként, illetve kalózként kereshetjük a napi betevőt.

A Bounty Bay Onlineban összesen 60 történelmi várost modelleztek le a fejlesztők. Ha kedvünk tartja és futja is rá, akkor hajóval több hetes utazás árán Egyiptomba is eljuthatunk. A program lelke a céhrendszer, hiszen a városokat idővel ők (mi) fogják irányítani, ami eddig sohasem látott változatosságot, izgalmakat ígér. Eddig is megosztották a klánok a tagok közt a feladatokat, de azok főleg a karakter képességeitől függtek (milyen hatékony a varázslása stb.) A BB-ban nem kizárólag ezek döntik el, hogy kiből lesz jó városvezető, pénztárnok, hanem az ember egyéni képességei.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Nem állítjuk, hogy a Bounty Bay Online végigver mindent, de talán a temérdek fantázia világába ültetett program mellett üde színfoltja lehet az online-játékok világának.


A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • a.carkey #17
    Ki kell várni a Pirates of the Burning Sea-t.
  • PíszLávJuniti #16
    http://voyagecenturyonline.com/download.php
  • rhonkhan #15
    nah de lol ez a cikk...
    Grat a megírásához :D (nagyon gáz :D)
    utána kellett volna nézni ennek a játéknak, mert most nagy hülyeséget írtatok...
    a játékba nem kötnék bele, csak ennyit mondanék:
    World of Warcraft for ever...
  • Sanyix #14
    Hát kliens oldali fájlokba nincs belenyúlás, mert a hivatalos klienst kell használni, amit a hivatalos szerverről frissít is mindíg. 1ébként az nf szervert elég gyakran frissítik, szal nem valószínű hogy elavult lenne.
  • CS@ #13
    mégkép
  • Skynet85 #12
    Huh crit errort nem láttam már vagy 6 hónapja álltalában akkor van, ha belenyulnak a cliens oldali fileokba, nem tom night fall-on ez szokás-e vagy sem, nem játszottam még rajta, mobok a falban illetve geodata hibák álltalában szintén csak privát szervereken fordúlnak elő, és gyakran csak java alapú servereken, bár ha jól tom nf nem java alapú hanem off mod, bár kitudja mikori.
    A dc utáni fagyás tény ebben igazat adok, de hogy elrejti magát a folyamatokban hát nekem még ilyet nem csinált sose.
  • Sanyix #11
    Az vajon szerver bug, hogy már teljesen megszokott a játékosoknál hogy néha critical errorral kivág? Meg az hogy néha ilyen után 320*200-as felbontásban indul újra, meg az ha megszakad a net, nem lehet kilépni a játékon belül exittel sem, sőt még tálcára letéve erőszakos bezárással sem, (sőt amin kiakadtam hogy elrejti magát az l2.exe a folyamatokban)? Vagy hogy simán be tudok menni egy helyen a sziget alá, egymásban van 3 mob persze 1-nek látszik és a többi. Ezekre aztán nem lehet mondani hogy szerverhiba. Szerverhiba a többi, falban járkáló mobok, lagg, földben álló mobok, bár normális játékban még szar szerverrel sincs ilyen. 1ébként nf-en játszom(ami mellesleg nem ilyen szomszéd pista bácsi szerű szerver :) ), de haver nyomta a 14 napos trialt, de mondta hogy ugyanolyan bugos volt mint nem officialon, sőt mikor megmutatta nekem a gémet láttam is (akkor is officialon mutatta) :).
  • Skynet85 #10
    Lol honnan veszed, hogy az l2 bugos ?:D jah, mert gondolom a szomszéd pista bácsi álltal készített, l2J serverek egyikén játszól:D Az off mód l2-ben elég ritkán talász bugot azt garantálom, ha egyáltalán találsz...
  • Sanyix #9
    omg ez is unreal (2?) motoros mint a lineage2? Mert nagyon hasonlít. És vajon olyan bugos is? :D
  • Bucser #8
    Ez a Voyage Century Online ami free to play és lassan 9 hete megy 4 amcsi server (asszem pont most volt fordulo). Item mallal. Nem tudom utána kellett volna nézni előbb?

    Grat azelsőkézből jövő infohoz:D

    u.i.: Pedig a fórumban kb 2 hete volt bezárva egy ugyanilyen című topic lévén a 2 játék ugyanaz:) csak a Bounty bay az német a VoyageCentury meg angol:)