Németh Szabolcs

Tomb Raider: Tenth Anniversary

1996-ban, amikor a játékok főhősei szinte egytől-egyig férfiak voltak megjelent egy nagydudájú leányzó és lesöpört mindenkit a színről.

Nekem sem kell messzire mennem, hogy konkrét élményeket elevenítsek fel a hosszú, barnahajú kalandorlánnyal kapcsolatban. Az egyik ismerősöm, - aki persze most már mindent tagad - a megjelenés évétől kezdve több évig virtuális szerelmet táplált Lara felé. Nem tudnám megmondani, hogy ezt az első Tomb Raider, illetve a további részek izgalma, netán a feltűnően formás domborulatok váltották ki belőle a heves reakciókat...

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az mindenesetre szent igaz, hogy akár ölni is képes volt egy-egy PC-s újságban megjelenő Lara poszterért. Az egyik még most is ott virít az ajtó belső felén. A fejlesztők pontosan az ilyen örültekre alapozva készíti el az első rész remake-jét. A pontosan tíz éves sorozat hihetetlen hírnevet, töménytelen pénzt, viszont az utóbbi időben a szükségesnél több kritikát, feddést hozott a fejlesztőknek. Lulu LaMer, a játék producere így jellemzi a nemsokára megjelenő részt. "A játékosoknak feljavított grafikával szeretnénk megadni az esélyt, hogy ismét átélhessék az első rész adta izgalmakat, például a Tyrannosaurus Rex-szel folytatott élet-halál harcot. Természetesen az Anniversary nem csak erről szól: teljesen átalakított történet, új élmények sora várja a játékosokat."

A szavak mögött tartalmat is találunk, hiszen a Crystal Dynamics semmiképp sem szeretne egy feljavított látványvilággal megálmodott Tomb Raider-t kiadni. A legújabb epizódban feltűnnek majd a már ismert farkasok, bőregerek, medvék, de ezeket totálisan átdolgozták, hogy mind megjelenésükben, mind intelligenciájukban sokkalta többet nyújtsanak, mint elődjeik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Szerencsére az Angel of Darkness-ből ismert konzolos irányítás is a múlté. A fejlesztők nagyon nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy Lara a legbonyolultabb mozdulatokra is képes legyen. S, hogy mikor? Az igéretek szerint valamikor tavasszal küzdhetünk meg a vérszomjas raptorokkal és társaikkal. Megjegyzés: a képek a PS2-es verzióból valók.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • warman88 #27
    Figyeld, mikor megy fel a "düh" mérője maximumra, aztán mikor neked ront nyomd le a Shiftet és mellé valamelyik iránybillt, bejön a bulettime effect, vár ameddig a halvány célkereszt vörösre vált és balklikk... és lehetőleg olyan helyre vezessed, hogy beleszaladjon egy szöges barikádba;)
  • Raszkál #26
    Hali!

    Annál a résznél ahol a dinoszauruszt kell kinyirni mi az okosság amivel tuti kinyirhatom??? Mindig megöl...

  • momo99 #25
    Hali
    Halotátok Lesz Tomb Raider: Underworld ez lesz a 8 része ami 2008 körül jelenik meg Pc-re is részletek itt.
    http://www.tombraiders.hu/
  • Raszkál #24
    Valaki mondja már+ hol található működő verzió?...
  • odinone #23
    Sziasztok! Érdeklődnék hogy hol találom a 3,fogaskereket Peru:Lost Valley pályán? Tomb Raider Anniversaly Köszönöm!!! Fontos!!
  • Norsz #22
    hello
    csináltam egy jo kis tomb raider -es oldalt ha akarjátok nézzétek meg itt:www.tombraider2007.extra.hu
  • peba #21
    Gameplay video: itt
  • GyuriX2572 #20
    Remélem méltó utódja lesz az első résznek, már nagyon várom :)
  • Hoz_Hun #19
    Várom :).
  • armageddon666 #18
    Én Tomb Raider Legendsel játszottam először, de már a film is bejött amit előtte láttam ^^ jó lesz az új grafos 1. rész ^^ bár szomorú is vagyok hogy csak az 1. rész :( lehetne a legendsig megjelent összes legendses graffal :D