Móricz Krisztián

Duke Nukem ismét a hírekben

Továbbra sem egyszerű az élet a 3DRealms háza táján. A Duke Nukem Forever kapcsán több alkalommal is kinevetett fejlesztőcsapat idén erőteljesen megcsappant létszámmal fejlesztette tovább játékát. Igaz erre a mai napig sem találhatunk túl sok bizonyítékot.

A napokban azonban a Best Buy oldalon jelent meg egy kis közlemény a DNF előrendelésével kapcsolatban, ahol is 2007. január másodikára ígérik a dobozos verziót, nem egészen hatvan dollárért.

Joe Siegler aztán gyorsan reagált is a portál önálló akciójára és nyilatkozatban közölte, hogy a reményeket ismét szétoszlassa: a játék még mindig nem készült el. A szinte már szólássá vált közleményében ismét a "When it's done" (amikor elkészül) kifejezés szerepelt.

Hivatalos honlap

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szeszmester #38
    Nem játszottam a Preyjel, de eléggé nekistél Tinmannak, pedig nem ma kezdett játszani, biztos van vmi abban, amit mond. Másrészről elég nagy sikere van a játéknak.

    A Scootert meg nem kell fikázni, kategórián belül nagyon is jó zenét csinálnak, persze a közelébe se érnek mondjuk egy Emersonnak vagy Yellonak.
  • Morden23 #37
    1. Nem először tolod be ezt a "csinálj jobbat" dumát.
    2. Ez egy fórum. Ha azt akarod, hogy csak ő válaszoljon, küldj neki privátot.

    ráadás 3. Már egyszer kifejtettem a véleményemet az aláírásodról. Egy elég gagyi paradoxon. Nem lehet anélkül lenézni/feleslegesnek tartani valakiket (pl. az "öntelteket") anélkül, hogy te magadat jobbnak nem tartanád. Ez pedig a definíciója az önteltségnek.
  • Praetor #36
    uhh, kockafejű SZTK szemüvegben...
  • Loverman #35
    Hehe, a kis ingerült. Tod én, ellentétben sok más, magát embernek nevező társamnál, úgy ítélek hogy közben tisztelem azt hogy azt a zenét, filmet, ruhát, játékot, kocsit, festményt, verset, regényt, kaját, emberek készítették, energiát fektettek bele, nekik lehet hogy fontos volt stb. Mint tudjuk, fikázni könnyű. Mellesleg nem azt mondtam h csináljon jobbat, hanem h csináljon egyet és megnézném benne a "fícsöröket". Merthogy ő a Prey szinte összes elemét leírta mint hétköznapi dolog. MIért akkor minek kéne lenni egy FPSben, fegyverösszerakás, logikai ingame-játékok?
    És utoljára: nem hozzád szóltam. Leszokhatnál arról h mindenkivel és mindenkiről magas lóról beszélsz, pedig senkinél sem vagy több. Kevesebb sem. De több sem. Olvasd el az aláírásom, és gondolkozz el rajta;)
  • Loverman #34
    Jobban tették volna ha azt csinálják mint a Prey-jel (az is egy mióta halasztott játék volt), vesznek egy jó motort, bele az ötletek, aztán lehet kiadni.
  • HJPOWER #33
    Emlékszem, mikor még kis faszos voltam és a suliban erről beszéltünk, hogy milyen jó is lesz nekünk, mikor max 1 év mulva már ezt fogjuk tolni. :D Hát igen, csöppet elmúlt az idő. De talán jobb is, ha egy játék így lesz legendás.
    Majd az unokák elmesélik milyen is lett :D
  • Molnibalage #32
    Bazz, ha 10 évvel ezelőtt fogadtam volna egy valag pénzben, hogy ez 10 év múlva se fog megjelenni, akkor most tuti kaszálnék. Ezt akkor valszeg senki nem hitte volna el nekem, hogy egy játok 10 évig fejlesszenek(?). Akkoriban, ha egy játék 1 évnél tovább készült, akkor az már igen sok időnek számított. Ilyen volt a Dungeon Keeper is, több, mint 2 évig készült és az is úgy nézett, hogy soha nem fog megjelenni. Én játszottam vele, de baromira nem tetszett a dolog pedig szinte mindehol 90% körül kapott akkoriban.
  • jbaudio #31
    Hátha a játék nem is készül el, legalább valami hírt hallatnak magulról.. na ilyen az "így nem kell eltűnni a süllyesztőben olcsón" recept. Mindegy hogy mit, csak írjanak rólad... kicsit olyan "Győzike show" feelingem van tőle... van-van, hallunk is róla, de minek?
  • Indigo #30
    Ok Mester, legközelebb finomabban fogalmazok :)

    De nem gondolnám, hogy egy játék megítélésénél szempont kellene legyen, hogy milyen engine hajtja, mert végeredményben a játékélmény a lényeg. Ha az nincs meg, teljesen fölösleges bárkinek is bizonygatnia hogy milyen nagyszerű munkát végeztek a D3 motorral a fejlesztők. Ettől nálam nem kap plusz pontot a játék.
  • Tinman #29
    Számomra sem a graf motorról szól egy játék, DE nem mindegy, hogy egy Cryengine vagy egy D3 enginevel készül el egy játék. Ilyenkor ahhoz, hogy korrekt véleményt formáljon az ember nem árt tudni, hogy ez most akkor egy Trabant V8-as motorral, vagy egy Mazda V8-as motorral... minkettő V8, de mégsem egy eset.

    Ezért érdemes megemlegetni, hogy a D3 motor lehetőségeit nagyon jól kiaknázta a HHS.

    Sajnos egyelőre ott tartunk, hogy a szabadság illúziója jut csak, mert kevés a vas ahhoz (+optimalizálni elfelejtő programerek), hogy ránkszakadjon a totális freedom.

    "Maga a játék számomra egy unalmas szar volt, a játékmenet nem volt több mint a D3-é"
    Az FPS műfajban nem lehet már hú de eredetit alkotni, már elég sok téma ki lett vesézve, ezer+1 féleképpen. Na ennek tükrében vizsgálva a Preyt értékelendő az, hogy igyekeztek elrugaszkodni a megszokott elemektől és végre valami mással rukkoltak elő.

    " "És még nyitott tereket is tettek a játékba" - Micsoda fantasztikus fícsör! "
    Egy D3-as motorral készült játéknál ezt illik megemlíteni, mert a D3 motor NAGYON nem erre készült, ezért sok piros pont a fejlesztőknek, hogy a hangulat és a játékélmény miatt hajlandóak voltak arra használni helyenként a grafikus motort amire nem való.

    Ha szövegkörnyezetből, csak egy részletet ragadsz ki, akkor a mondat elég könnyen elvísztheti az eredeti jelentéstartalmát.

    "Volt a játéknak sztorija..." -idézted.

    De a mondatom így szólt:
    "Volt a játéknak sztorija... egy FPS-hez képest egész korrekt sztori volt."
    Pont a végére nem figyeltél. Ez egy FPS nem egy Syberia.

    No war, de nem tetszik és a szar azért remélem nem egyenlő nálad sem.
    Én pl. utállom a Kodály munkáit, de még csak véletlenül sem nevezném szarnak amit letett az asztalra.