Specker Balázs

Idén már nem lesz olcsóbb a PSP

A Sony idén már nem csökkenti a PSP hordozható konzolok árait, a játékkínálat a hátralevő hónapokban viszont a duplájára nő majd, és így eléri a körülbelüli 230 darabot.

A japán óriáscég 2005-ben dobta piacra a Playstation Portable-t, amely számos kiegészítővel együtt került a boltokba. A formabontónak mondható eszközből eddig mintegy 5,5 millió darab talált gazdára tengerentúlon. Pillanatnyilag többfajta kiszerelésben - filmmel és videokártyával, illetve ezek nélkül - kerül forgalomba, 55 és 70 ezer forint közötti áron.

"Nem látunk szükséges okot arra, hogy csökkentsük az árát. Szélesebb körű értéket kell kínálnunk, valamint meg kell mutatnunk az új felhasználóknak is, hogy mire képes a PSP" - idéz John Koller, a Sony Computer Entertainment termékmenedzsere Reutersnek adott interjújából a ZDNet. Az interaktív videojátékokat, zenét, videót és internetezési lehetőséget is kínáló PSP-nek a zsebmédia eszközök piacán olyan termékekkel kell felvenni a harcot, mint a Nintendo DS, vagy az Apple iPodja.



Több elemző hangsúlyozta már, hogy a meggyőző erejű játékok hiánya folyamatosan bénítja a PSP iránti keresletet. Nem véletlen hát, hogy Koller külön kihangsúlyozta, még az év vége előtt 110 új játék jelenik meg a konzolhoz. Igaz, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a PSP többcélú rendszer, ezért közvetlenül nem lehet összehasonlítani más hordozható gépekkel. Mindenesetre a mostanában dúló akkumulátor-botrány sem tesz túl jót a cég termékeinek. A legutóbbi híresztelések szerint a Tokióban bemutatott PS3-ak is túlmelegedési gondokkal küszködnek.

A Sony-fejes előrejelzésként elárulta, cége nemsokára felfedi, hogy a PSP miként kapcsolódik majd a régóta várt Playstation 3-hoz. Ami késik, nem múlik. Legkésőbb az újgenerációs konzol novemberi induláskor úgyis minden kiderül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MinakoO #44
    Hali^^
    Nem tudja valaki hol és mennyiért lehetne PSP-t chippelni?
    Előre is köszi a választ
    Chu mindenkinek és szép napot ^^
  • rosemberg #43
    jól beszéltél de a 1-1.5 gigás dvd azt még nem tartom jó minőségnek sőt egyenesen szar divix-nek megfelel.Úgyhogy a psp ezen a téren is megbukott.
  • xardas231 #42
    HAverom vettt három ilyetMindhárom pixel hibás voltde filmet nézni jo volt rajta
  • Super DANTE #41
    "Ugyanazokért a játékokért valóban fölös kiadni pénzt, amiket már egyszer végigvittek."

    A Sok japó mégis megvette a sokadjára is kiadott FF3-at DS-re.
  • cateran #40
    Valoban felesleges jo minosegu filmeket felrakni,ha egyszer a megjelenito felbontasa egy kalap kaki(hangsulyozom filmnezeshez!)!
    Valoban nem neztem rajta meg filmet,de 10 inches kijelzoju hordozhato dvd lejatszon igen es hat mit ne mondjak...inkabb 1-2 konyv,minthogy azt a kis szart bamuljam (a PSP meg kisebb meg ennel is)
  • jin #39
    Sokan elfelejtik, hogy a psp elsősorban játékgép, és minden amit ezen felül tud az körítés. A filmnézés, zenehallgatás stb..
    Ha az ember filmet akar nézni rajta, akkor simán feldob rá egy 1,5 gigás filmet a 2gigás memkarira. De minek ekkora? Több jó mindőségi divx-et teszek fel, ha akarom. Igazából azok mondják, hogy nem jó filmet nézni rajta, akik max képről látták a gépet.
  • Oblivion 5 #38
    Szerintem marhaság psp-t vásárolni rossz grafika, gyér képminőség vegyél inkább pc-t!!!
  • Amadeoo #37
    Kb. 1 hete vettem egy PSP-t es sztem ezt az elmenyt keves jatek konzol adja vissza! Vettem hozza rogton vagy 3 jatekot is(GTA LCS,King Kong,NFS MW 5-1-0)! Egyelore a GTA-val tolom csak mert vegig akarom vinni oktober 20ig mire jon a Vice City Stories! En igazabol magat a gepet vettem 58 ezerert, a memoriakartyat kb 9 ezerert(2 giga), ill. a jatekokat hozza atlagosan 6-7 ezerert! Persze mindezt ebayrol! Zenet nemigen hallgatok rajta, a memoriakartyat jatekmentesekre ill. filmekhez hasznalom!
    Egyebkent mar a PSP-hez is kitalaltak a TV kabelt es teljesen egyedi modon 16:9 es keparanyban!
    Az en egyedi velemenyem az, hogy a PSP egy nagyon jol kitalalt konzol es azt hiszem, hogy nem vagyok egyedul ezzel a velemennyel, eleg ha megnezzuk az eladasi statisztikakat!
  • cateran #36
    Majdnem egy arban? hmmmm,ha te mondod:D
    Skynet:Sok hmm-hmm,de szinten,ha te mondod...(bar a jobb minoseg nalam a 1-1.5 Gb meretu dvd ripnel kezdodik...persze az is elfer egy memoriakartyara:P:D)Arrol nem is szolva,hogy egy 4 inches (max 480x272 felbontasu) kepernyot bamulni filmnezes celjabol,nekem inkabb mazochismusnak tunik,mint szorakozasnak,de izlesek es pofonok....
    Ja,es megvalami:Worms? Klassz,te nyertel, hiszen tudtal mondani 1! jatekot.....:P
  • Skynet #35
    Cateran: Multizni barátokkal úgy hogy nincs psp-jük? Worms:)
    Fi,met nézni még nem néztem családdal,nem is fogok de kocsiban műszelfalra kibaxva, fejegységbe bekötve 2-4 embernek elég kellemes szórakozás a filmnézés vele (hja és nem kerül 120ezerbe mint egy dvd-s fejegység aminek kb 1.5-szer ekkora a kijelzője MAXIMUM...) és nem kell az UMD-vel jönni mert fogok egy akármilyen filmet felcsapom a memóriára faxa minőségben....
    Ps2-t meg azér nem csapom mindig a hónom alá:)

    Az árról meg továbbra ia annyit hogy hülye aki a bolti árat nézi...
    A ps2-met 20ezerért vettem 1 joyal,a psp-t 33ezerért 64-es kártyával + mindennel ami az alap (nem giga) csomagban van.
    Slimet már 25-ért lehet kapni...