Németh Szabolcs

Joint Task Force: reszkess, Bin Laden!

Két témakör van ami kifogyhatatlan témával szolgál a játékfejlesztőknek, az egyik a világháború, a másik a terrorizmus. Vajh mit csinálnának szegény cégek, ha egyik sem létezne?

A HD Interactive legújabb játéka a Joint Task Force a terrorizmus elleni harcot eleveníti meg a képernyőnk előtt, de olyan minőségben, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. A program már több éve a fejlesztés fázisában van. Már a 2005-ös E3-on is igen szép prezentációt láthattunk, ám a játék még váratott magára. Most az idei E3-on már egy komplett programot tárt a nyilvánosság elé a fejlesztő-gárda, amiről már érdemes beszélni, hiszen sok minden már nem fog változni a végleges verzióban sem.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A történet szerint a terrorizmus és maguk a terrorcselekmények is olyan méreteket öltöttek a világban, hogy a közvélemény azonnali intézkedéseket követel. A világ nagyhatalmai éppen ezért összedugták a fejüket és megegyeztek egy szupertitkos csapat felállításáról amit együtt pénzelnek. Természetesen kit, ha nem minket ér a megtiszteltetés, hogy a Joint Task Force-ot irányítsuk.

Igen ám, de mint mindig, az országok közötti egyezség nem jóbaráti alapon kötetett. A nemzetek irányítói kikötötték, hogy csak akkor támogatják az elit csapatot, ha a sajtójuk szinte makulátlan marad. Márpedig egy terrorista elhárító csoportnak nagyon nehéz fehérnek maradnia a közvélemény előtt, hiszen a bevetések során nem egyszer civil áldozatokat is követelhet egy-egy akció. Egy esetben menekülünk meg ettől, ha a sajtó érkezése előtt eltakarítjuk az árulkodó jeleket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék lényege pontosan ez. El kell takarítanunk a terroristákat, de közben ügyelnünk kell patyolattiszta hírünkre is. Ha e kettőt teljesíteni tudjuk egymással párhuzamosan, akkor tovább göngyölíthetjük a szálakat, mert a nagyhatalmak addig "szívesen" pénzelik az ügyködéseinket, amíg a szabadság hírnökei képében tetszelegünk a nyilvánosság előtt. A feladatok közt szerepel majd magas rangú személyek kiszabadítása, idegen erők által megszállt városok kifüstölése, a terrorista hálózat prominens embereinek elfogása stb.

A Joint Task Force-ban összesen mintegy húsz küldetésen keresztül vezet az utunk, de csak addig folytathatjuk a terrorizmus ellen a hadjáratot, amíg nem hibázunk.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gordonmail #15
    Nekem meg a bioszféra xD
  • balazsm78 #14
  • VRSDM #13
    uborkaszezonban jólesz, meg azonkivülis ... nekem tetszik az atmoszféra... csak egykét bosszanto dolog van ... de elmegy..
  • peetfire #12
    Van itt egy faxa kis videó:)http://www.gamestar.hu/downloads.php3?op=visit&lid=5408
  • fapapi #11
    Ingame képek nem lesznek?
  • daxan #10
    A képek nemmindig adják vissza a játék valódi grafikáját. Sztem tuti, hogy retusálták a képeket :)
  • Goth #9
    Joint Task Force, avagy Füvescigi Feladat Erő D:
  • rgerg #8
    A Zsigulival utána álltak oda,mert alatta van a törmelék,nem pedig rajta:-d
  • Alwares #7
    Állitólag tényleg nagyon jó a grafikája, bár ez a képekről nem nagyon jön le. Azért is mert ugy tudom az E3-on a Nvidia ezzel reklámozta magát...
  • Marlosh #6
    "a közvélemény azonnali intézkedéseket követel........megegyeztek egy szupertitkos csapat felállításáról"
    Jajj:)