Specker Balázs

Díjak a Nintendo Wii-nek és az EA-nak

A Nintendo Wii és az EA Spore című számítógépes játéka is részesült a neves elismerésben, amiért új ötleteket hoztak a sokak által már megfakultnak tartott 28,5 milliárdos videojáték-üzletbe.

Az E3 szakmai zsűrije a Nintendo új konzoljának ítélte a Show Legjobbja címet. A játékrajongók kígyózó sorokban álltak a játékgép előtt a kiállításon. A hírek szerint valósággal ódákat zengetek a Wii vezérlőjéről, amely eddig nem tapasztalt valóságszerű élményt adott a kezükbe. "Óriási dologról van szó, valami másról" - áradozott Geoff Keighley a díjat elbíráló, 37 amerikai médiacéget képviselő zsűri társelnöke a The Seattle Times oldalán.


"Ez bizonyíték arra, hogy nem kell feltétlenül 20 millió dollárt költeni egy kasszasikerhez, csakhogy továbbra is piacképesek maradjunk" - vélekedett Keighely, utalva a nemsokára debütáló PS3 és a xBox 360 játékfejlesztések egyre növekvő költségeire.A Nintendo új konzoljára várhatóan jóval kevesebbe kerül majd játékot írni, mint a versenytársak ámultba ejtő grafikai képességekkel megáldott masináira, amelyek az előrejelzések szerint jóval drágábbak is lesznek a Wiinél.

A Wii más értékes díjjal is gazdagabb lett az E3 apropóján. A konzol a Legjobb Hardver és Legjobb Sportjáték kategóriákban is tarolt. Az utóbbit a Wii Sports című játék révén sikerült megszereznie - írja a BusinessWeek.


Persze az EA-nak sem kellett szégyenkeznie, a Spore - a tavalyi Show Legjobbja kitüntető címe után - most a Legjobb Eredeti Játék, a Legjobb PC-s játék és a Legjobb Szimulációs Játék díjakat is besöpörte. A Spore-t Will Wright, a The Sims alkotója álmodta meg. A játékosok egy lény életet irányíthatják a megtermékenyüléstől kezdve egészen csillagközi barangolásáig. Szintén kitüntetésben részesült az Epic Games és a Microsoft Games Studios Gears of War című alkotása és az Ubisoft Assasin's Creedje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Devvo #37
    nekem:)
  • Devvo #36
    egyet értek az előző hszel
    mondjuk engem ps3 címek nem nagyon vonzóak számomra
    kivétel az új mgs
  • Skyline #35
    Nemtom mitkell vitázni azon hogy ps3 vagy wii ízlések és pofonok...Azt viszont nem jelenteném ki hogy csak wii-n vannak ötletes játékok már csak a ps2-es MGS 3-ból kiindulva,és még lehetne sorolni...
    Ha már ötlettelenségnél tartunk akkor az x360-at kéne odasorolni...
    Amúgy aranyos a wii meg midnen de nekem pont a nagy húzónevek hiánya miatt (úgymint Metal Gear,Gran turismo,stb) inkább ps3...De mint mondtam ízlések és pofonok...Engem egyedül talán a Metroid hozna lázba Wii-n mert azt még gameboyos korszakom óta szeretem:)
  • Akey #34
    Egy büntetőponttal?:D
  • Morden23 #33
    perverztata: láttam a korát, ezért akartam neki tanácsot adni.
    Ha idősebb lenne, akkor sterilizáltatni akartam volna.
  • perverztata #32
    Sejtettem, hogy érdemes lesz még ma is benézni, hogy "tanult" kolegánk szavait magunkba ihassuk. Szerintem azért 9214 a neve, mert az utal a születési dátumára, tehát egy 14 éves tacskó kelti itt a zavart. De hát ez sejthető is volt, mert mire az embernek benő a feje lágya, akkor rájön hogy az ilyen hozzászólásokkal semmi mást nem ér el, csak hogy kinevetik. Nehéz komolyan venni azt akinek nincsenek érvei, csak fikázni tud, ráadásul mint miderült, még a ps3-ról sincsen semmi fogalma, hogy az mit tud (pedig nagyon jó dolog ám amit a Wii-től most lekoppintottak. Az a kérdés mennyire fogják kihasználni, mert a Nintendo erre épít. A Ps2-ben is analóggá tettek minden tűz gombot, ha jól emlékszem 255 fokozatot érzékelt a gomb. És mire volt jó? Autóversenyt lehetett analóg gombbal játszani? Akkor már inkább az xbox, annak a ravasza sokkal jobb megoldás). Mivel drága, ezért jó. Ez pontosan az amerikai gondolkodásmód. Ott csak az számit kinek mennyi a lé a zsebében. Sajnállak, Dave kollegám, de sajnos a mai tinik nagyon rossz hatásoknak vannak kitéve. Nem is Dave itt a problémás, ő csak olyan lett amilyenné a környezete tette. Na, nem OFFolok többet.
  • Sheltem #31
    Hogy te milyen hülye vagy. Szakadt volna any*dba a fejed.
  • lazly #30
    Kemény legény ez a Dave... :) Micsoda szokincs, micsoda valasztekos nyelv. :) Vicces legeny vagy te. :D Nezzuk csak, mire tudnad kolteni az allitolagos 150ezredet. Eloszor is vegyel egy altalanos iskolai bizonyitvanyt. Nem tudom ennek hogy van az ara, szamoljunk 50el, bar szerintem boven olcsobb. Aztan amirol irsz, az se egy PS, az biztos, szoval a maradek penzt a gepre koltve igen utos vasat kapsz, talan erdemesebb lenne ezen a fronton gondolkozni. De ha te hulye vagy, es nem gondolkozol, hagyd a bizonyitvanyt, add a el a gepet, es vegyel egy PSt meg egy olyan sapkat mint Szalacsi bacsikanknak van ugye, aki a vizbu veszi ki a zoxigent. :D Hiiii, bocsi, mar megint sokat irtam. Egy szo mint szaz, a tanacs resziru az ojjektum megkapta a zengedejt!
  • Lordboxi #29
    hát nemtudom. Én nem vagyok oda a consolokért. Abból a pénzből inkább turbózom a gépem, ami nem csak ey dologra jó. Játszani pedig azon is ugyanúgy tudok, sőt. Amíg nincs ps-en Warcraft III nem is tárgyalok.
  • CzG #28
    Szerintem ennek a legénynek az 576-on a helye Ott tuti vevők lennének erre a ps3 nyalásra.