Németh Szabolcs

Auto-Assault: MMORPG a volán mögött

Az NCSoft már egy jó ideje hegesztgeti műhelyében a 2006-os év legfurább, de talán pont ezért egyik legígéretesebb próbálkozását.

Az első gondolatom, mikor olvastam a játékról a tanácstalanság volt. Hogyan is kategorizáljam be ezt a címet. A fejlesztők mindenhol azt harsogják, hogy ez egy MMORPG, én viszont mindenhol azt az információt látom, hogy egy autó volánja mögött kell élni az életünket. Hogyan kerekedik ki ebből egy igazi online szerepjáték? A történetben három különböző fajt irányíthatunk, az embereket, a különböző hatások miatt szörnyé mutálódott társaikat, valamint a technikai fejlődésben messze az élen járó fajt, a Biomeket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A program az eddig napvilágot látott hírek szerint az MMORPG-k legjobb tulajdonságait ötvözi majd saját egyedi elképzeléseivel. Az Auto-Assaultban is lesz karakterfejlődés, mindent egyre jobbra és jobbra fejleszthetünk, küldetéseket kell megoldanunk valamilyen ajándékért, no meg tapasztalati pontért cserébe. A játék online játszhatóságából adódik a végelláthatatlan lehetőségek tárháza: az autónkat szó szerint állig felvértezhetjük kegyetlenebbnél kegyetlenebb eszközökkel. A választék szinte megszámlálhatatlan. A játékban természetesen gyalog is járhatunk- kelhetünk, de a feladatok döntő többségéhez igénybe kell venni járgányunkat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Egyes kritériumok teljesítése után autónk képes lesz önmagából kifordulva átváltozni. A változás jellege a fajtól is függ, a Biomek törzs autói robottá alakulva hatékonyan vetnek majd véget egy-egy véres Hi-Tech ütközetnek. A tervezők gondoltak a közösségi jellegre is. A Word of Warcrafthoz hasonlóan csoportokba (guild) rendeződhetünk, de itt stílusosan konvoj lesz a neve.

A programnak elvileg október 28-án már a boltokban kellett volna lennie, de melyik az a játék, amit időre kiadnak manapság? Na de nem füstölögjünk, nincs értelme. Ha a program végre megjelenik és valóban olyan jó lesz, mint azt állítják, akkor Mad Max után végre ismét valami eredetit kap a játékostársadalom, ráadásul interneten játszható formában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dragonlords #19
    olvass lejjeb sztem
  • Triturus #18
    Kérdés, tudom hülye vok de mivel az ncsoftnál változik, Havidíja vana gémnek avagy nincs? (mert ha kijön és sikeres lesz úgyis be lehet majd szerezni eredeti játékot MO-n is mint mostanra a lineag2höz is (tudtommal eredeti Lineage2 gémre itthon várni kellett azért)
  • Dragonlords #17
    honann szedted le ??
    van neki egy játékos módja is ??
  • Zoli8888 #16
    Nekem elindulni ha lenne cd keyem.Ha vki tud szerezni nekem cd key-t az pls írja ideeee!Előre is köcce.
  • J3richo #15
    Én játszok vele már 3 napja, lehe kérni trial accountot. Abba sem tudom hagyni a játékot skacok 8) Komolyan, tök feeilnges, mi8kor convojba egy közös célért egy ellenséges területen csatát vívunk. Eszméletlen jó. Remélem nagy játék lesz és maygarországról is tudok majd vele játszani, mert eszméletlen tetszik. :)
  • Dopti #14
    Hi vkinek elindult?
    nfo ban az van hogy csak fel kell iratkozni 1 havi hírlevélre... de sztem felejtős mer accot kell venni... ez csak a kliens.. semmi törés.. na mind1 ha vkinek mégis sikeerálna az írjon vmit...
  • n0k0m #13
    Na akkor szólok 1-2 szót, ugyanis Béta teszter vagyok. Kezdjük azzal, hogy a Guild wars és lineage 1-2 készítőinek kezéből fog kijönni, eddig minden játékuk sikeres volt. A játékban kellemes a grafika (többekközt Speedtree), jól megszerkesztett a fizika (Havok 2 motor), és optimális a gépigény is. A játék nem a megszállott MMORPG fanoknak készül, hanem azoknak akik szeretnék saját kezükbe venni a harcot. Röviden: gyors, nem unalmas (küldetéses) fejlődés, egyszerű craftoló rendszer, dinamikus boltok (ahol folyamatosan változik a kínálat)..., számomra legnagyobb hátránya hogy a 10-20 szintkülönbségű járművek is hasonló megjelenésűek. Leginkább a bandits: Phoenix Rising című játékhoz hasonlít, de nem áll messze az interstate-től sem. A kérdés hogy az NCsoft többi játéka mellett megállja e a helyét.
  • juniorjb #12
    Bocs hogy letegezlek, de most letegezlek!
    Te meg mindent túl komolyan veszel, a másik dolog lehet hogy neked szőke nő teszik, nekem barna egy harmadik embernek meg mindegy milyen, csak nagy mellei legyenek.
    Az optimizációról meg nem nagyon kellene dolgokat firtatni mert a MS rendszeren futó játékok sőt a rendszer is úgy wan megírva hogy hardware igényes legyen, szal ez van. Ha meg nem tetszik hogy minden játék lassan 1G ramot(GF6 or higher) eszik akkor látogasd meg a SONY márkakereskedőket ők majd kiigazítanak.
  • gakoska #11
    juniorjb, te aztán kicsit beszűkült vagy...
    Ha harc, akkor COD-COD2 LAN-on multiba, ha MMORPG, akkor Lineage2, autósok királya pedig a Live for Speed, de ez csak a toplista, stratégiai játékok közt is vannak nagyon jók, meg mindenben vannak kiemelkedők...
    Saját vélemény: BF2 optimalizálatlan fos, akárcsak elődje, warcraftokat nem nagyon toltam, wowot se, az NFS újabb részei pedig az autós játékok szégyenei sztem. Divatfos mind, mondjuk a MW-del már el lehet játszani egy kicsit, mert kárpótol a grafika meg a rég elfeledett zsernyákok, (amiket nemtom mi a szarért kellett kivenni az előzőkből) de korántsem olyan nagy szám, mint amennyire istenítik sokan

    De amugy érdekes lesz majd sztem ennek az Auto-assaultnak a fogadtatása, MMORPG társadalom nem nagyon szokott autós játékokat játszani, és fordítva sem... Nemtudom h ki a célközönség, és hogy fog tetszeni nekik ez... majd elválik
    LINEAGE 2 FOREVER!
  • mongoose18 #10
    egy játékot mondj ami besült és az ncsoft gyártotta... LINE AGE2 FOREVER