Hörcsöki Szabolcs

Gothic 3: lassan, de biztosan

A Gothic 1 és 2 annak idején olyan sikeresnek bizonyult (2001 márciusában és 2002 novemberében), hogy biztosak lehettünk a folytatásban.

Szép lassan készülget a Gothic 3, a Piranha Bytes aprólékos munkával varázsolja elénk Myrtana világát. A Gothic-sorozat az igényes külsőnézetes akció-szerepjáték szinonimája, a két korábbi rész komplexitása, egyszerű kezelhetősége remélhetőleg a harmadik részben is visszaköszön. A második rész ráadásul technikailag is etalon sokak szemében, a Piranha Bytes már 2002-ben képes volt a minimális játék közbeni töltögetés megvalósítására. Persze a beépített mesterséges intelligencia is tovább növelte a hangulatot, a Gothic 2-t például a mai napig könnyes szemmel emlegetik különböző fórumokon.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide!

A mellékelt, elég furcsa hangulatú képek ismét igényes munkát mutatnak, de a harmadik rész konkrétumait illetően a játék honlapja nem túl informatív: még azt a pletykát sem cáfolják (vagy erősítik meg), hogy a játékból kimarad a többjátékos mód, s hogy nem kell többet babrálni az evés-alvás nevű, meglehetősen unalmas folyamatokkal. Pedig ezt beszélik.

A Gothic 3 a JoWood ígérete szerint 2006. tavaszán landolhat a boltok polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aaron Hallam #15
    Hát én játszottam a 2-vel tetszett meg minden de valahogy nem volt meg benne az a szabadság ohgy az én karim ilyen lesz és kész, ha jól emléxem akkor volt egy pár fejlődési iány aztán választhattál. A bolotkban meg lehetett volna több áru is mert az kisé idegesített hogy amikro a rúnákra rápakoltam a varázslatokat (ha jóleléxem) aztán kiderülét hogy az egész játékban csak egypár ilyen rúna kő van amit nem szabad elpocsékolni.... De amúgy egy great game ...
  • NEOreg3 #14
    attól, hogy egy ideig nem lesz oylan videókártyád, ami ezt elbírná, még lehet jó játék:D
  • Goth #13
    háátö.. a Gothic 1 az nagyon ott volt, olyan rulzah játkkal alig játszottam még... a gothic 2 is nagyon jó volt, de az 1 nek volt az igazi a hangulata, azt már soha újra nem teremthetik.
    a sect camp, meg az old camp... ehhh, főleg az old camp esőben... nagyon ott volt. lehet hogy a 2 nagyobb meg szebb meg minden, de akkor is az 1 az igazi, ez a 3 ez meg tuti szar lesz.
    ez már nem is gótik, a képekre ránézve valami amcsi dzsungeldzsekk.
  • reménytelen #12
    Nem hinném, hogy kiveszik az evést meg az alvást, szerintem minimum Gothic 2 szinten megmarad, ha nem is fejlesztik tovább...
  • Vándorsólyom #11
    nos... hát én hatalmas gothic rajongó vagyok, és pár észrevételt közölnék azért:

    - eévs alvás? hát ki ne vegyék már, sőt szigorítsák. legyenek evés kombinációk, pl. ha egy sonka kenyér tej és gyümölcs kombinációt bevágsz, együtt több pontot kapj érte, mint ha külön ennéd meg őket. (laktató ebéd). sőt legyen kötelező az evés életpont emelés nélkül is! Legyen minél realisztikusbab. Napközben is kelljen néha megpihennünk, ne menjünk ki az erdőbe egy hétig csak vadászni...

    viszont lehessen aludni az erdőben is, akárhol, csak pl. legyen meg a veszélye, hogy egy farkas tép markolására fél életerővel kelsz fel.

    Változatosabb, szerteágazóbb szemilységfejlődést tegyenek bele, és legyenek jó kis kombinációk. Nehogy elmenjenek a varázslások fleé túlságosan. Engem azért fogott meg a kettő is, mert egészséges egyensúly van a varázslatok és a reál harc között. Így az ember az annyira reálisnak beállított világban még el is hiszi, hogy vannak varázslók. Sajna már régebben végigvittem a kiegészítőt is, így már sok ötletemet elfelejtettem, de van még mit fjeleszteni a játékon, hogy tényleg toppra keürljön a piacon.
  • Randal #10
    A képek jók, bár szerintem nem ingame képek. A srácok meg úgyis ügyelnek a Gothic-os hangulatra:)
  • abonyitomz #9
    jó lesz nagyon!
  • SuD #8
    az evés/ivást remélem nem veszik ki, a gém hangulatának megteremtésében nagy szerepet vállal.. a kettőben rohadt jól megcsinálták
    ahogy a képeket elnézem, akármilyen szép is, valahogy olyan érzésem van, hogy nem lesz meg az a gothicos hangulata...
    a 2. részben a bányavölgyi vár nagyon ott volt..
    a multi viszont jól jönne a gémbe, de ne menjen a single hatására
    a gothicnak csak coop multi állna jól de az nagyon is; tök fasza lenne ketten nyomulni éjszaka egy erdei úton a haverommal az inn felé, minden bokornál megrettenve, hogy van-e mögötte ellen, vagy nincs :D
  • Esrohnoil #7
    Minek mindig azt a szar multit erőltetni? A Gothic-sorozat nem multinak való játék.
    Azzal sem értek egyet h. evés meg alvás ne legyen benne. Ezek nagy szerepet játszanak abban h. akár a mellékszereplők is realisztikusabbnak tűnjenek.
  • stefeee #6
    meg kell szokni az irányitást mert az 1. is nagyon jo