Ötvös Tibor

Augusztusban jön a Risen 3: Titan Lords

Újabb információk láttak napvilágot a Piranha Bytes legújabb alkotásáról, mely a Risen franchiset bővíti trilógiává.

Pár napja jelent meg a német PC Games oldalán a magazin következő számának borítója, melyen a Risen 3: Titan Lords előzetesét harangozta be az újság. A példány megjelenéséig van még idő, ám már így is kiderült jó pár érdekesség, melyekkel mindenképpen érdemes foglalkozni a teljes előzetes megismeréséig.

A legfontosabb, hogy bár a Titan Lords a Risen 2: Dark Waters fejlesztett motorját használja, ám ezzel ki is merült a hasonlóság a két program között. A harmadik epizód ismét visszaviszi a játékosokat a Gothic sorozatban és a Risen első részében megszokott fantasy-környezetbe, ami valószínűleg megnyugtatja a rajongókat. Sokan tápláltak ellenérzéseket a Dark Waters-szel szemben, amire volt is ok és ezt a fejlesztők is érzékelték.

A Risen 3: Titan Lords világában már nem léteznek istenek, a hegyek a titánok folyamatos hadakozásától hangosak. Ebben az elhagyott korban egy újabb, minden eddiginél rémesebb és titokzatosabb ellenfél bukkan fel, aki az árnyból támad és épp hősünk lelkét rabolja el. Egyetlen reményünk, ha szövetségeseket találunk a harcunkhoz és kapóra jönnek a mágusok, akik nem örvendenek túl nagy népszerűségnek.



Ahhoz, hogy a segítségüket és jóindulatukat elnyerjük el kell jutnunk a Villámok-szigetére, Taranisra, ott is a Mágusok Szentélyébe, amit azonban az Őrség védelmez. Egyik lehetőségünk, hogy csatlakozunk hozzájuk és így kerülünk a mágusok közelébe vagy más oldalt választva érjük el a célunkat.

A lényeg, hogy minden egyes tettünk, cselekedetünk kihatással van a világra, a megítélésünkre, a sorsunkra és a cselekményre is. A Risen 3: Titan Lords a Piranha Bytes egy klasszikus RPG lesz, ami azonban mégis újnak hat majd. A játékmenetben fontos szerepet kap majd a kutatás és az, hogy minden helyszínt a lehető legalaposabban átnézzünk. De ez egy RPG rajongó számára valószínű alapvető.

A Risen 3: Titan Lords augusztusban jelenik meg, szigorúan az előző generációra és PC-re. Amint megjelenik a részletes előzetes, visszatérünk a programra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sakhalin #1
    Iszonyat klisésen hangzik a sztori de majd kiderűl