Hörcsöki Szabolcs

Boltokban az Obscure: túlélőhorror a javából

A külsőnézetes horror-akciójátékok reneszánszukat élik. Alig jelent meg a Cold Fear, máris itt az Obscure, ami nem baj, mert igényes és ötletes horrorjátékokból így is kevés van a piacon.

A Dreamcatcher végre szállítja a mindennapi horroradagunkat erősítő játékot, egyszerre PC-re, PS2-re és Xboxra. A Hydravision által fejlesztett játékban öt amerikai fiatalt kell irányítanunk, hol máshol, mint saját középiskolájukban, ahol elszabadult a pokol. Eltűnt egy osztálytársuk és naiv főszereplőink a keresésükre indulnak. Ez a sablon ismerős lehet számos tinihorrorfilm forgatókönyvéből, de megijedni nem kell, a játékmenet nem ennyire gáz.

A környezet kellő alapossággal és átgondoltsággal készült, tényleg félelmetes az egész, kimondottan filmszerű hatást vált ki a játékosból. Az öt különböző főszereplő mind képes olyasvalamire, amire a többiek nem, így érdemes egyben tartani a csapatot - szó szerint. A kidolgozottságra jellemző, hogy a tárgyak használata sokkal logikusabb, mint a legtöbb játékban, például az elemlámpát és a pisztolyt össze tudjuk ragasztani, ami kimondottan hasznos tud lenni, hiszen így szabad a másik kezünk (emlékeztek még arra a híres fps-re, amiben a főhős ezt nem tudta egy menetben megoldani, bár neki is elméletileg két keze van?)

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Szintén az alkotókat dicséri, hogy a ránk rontó ellent a klasszikustól eltérő formában is semlegesíthetjük. Nekem személyesen az volt a kedvenc megoldásom, hogy ha lehetett, kerestem egy ablakot és betörtem. A helységbe hatoló fény aztán jól elintézte a haragosokat.

A játékban elméletileg többjátékos mód is szerepel, de ez nekünk csak úgy jött össze, hogy a kamera rendre csak az egyik játékost mutatta, ami nem volt túl praktikus, úgyhogy felhagytunk vele. Mindazonáltal a program minden horrorkedvelőnek ajánlható, sőt, Suffering és Resident Evil-függők is nyugodtan próbálják ki, az Obscure kiválóan megfelel bármilyen összehasonlításban.

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spk202 #7
    COOOOOOOOOOOOOL
  • Shan #6
    2.6 GB rar-ban...
  • Shan #5
    dövödös..
  • Ombika #4
    HAny cd-s?
  • grebber #3
    Nem javitottak de igy is király.
    Semmi gond vele.
    Volt pár game ami hozzászoktatott sokakat.
    De ilyenhez nem kell hozzászokni mert nincs benne semmi nehézség.
  • SZEG007 #2
    A demohoz képest javitottak az irányithatoságon?
  • grebber #1
    Végigtoltam.Nagyon jó lett szerintem.
    Csak ajánlani tudom.