Hörcsöki Szabolcs

Stratégiai játék a spártaiakkal

Az orosz illetőségű Burut fejlesztőcsapata nem kisebb fába vágta fejszéjét, minthogy az ókor egyik legharciasabb népét, a spártaiak életét dolgozza fel, természetesen stratégiai játék formájában.

Akit izgalommal tölt el, hogy a perzsák ellen harcoljon valódi, történelmi adatok segítségével (helyszínek, csapatok száma és tulajdonságai) és természetesen három dimenzióban, az nem fog csalódni.

A jövőre megjelenő Ancient Wars hiteles küldetések közötti kerettörténettel is szolgál, így az is jól fog szórakozni, aki tudni akarja, miért is kell háborúba indulni. A program a mellékelt képek tanúsága szerint meglehetősen hajaz a közelmúltban sokaknak csalódást okozó Settlers V-re, ami nem csoda, mert a munkálatokat Torsten Hess vezeti, aki sokat dolgozott a Settlers sorozaton is.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Jól látszik, hogy bizony a termeléssel is kell majd foglalkoznunk, és hogy egyébként a grafikát semmilyen panasz nem illetheti. A karakterek és az egyes pályák megjelenítése simán eléri a mostani színvonalat. Kérdés, hogy ez az Age of Empires 3 után is elég lesz-e. A fejlesztők ezekben a napokban azon törik magukat, hogy az E3-ra ki tudjanak jönni egy demóval, ezzel pedig nagy boldogságot okoznának az rts-rajongóknak világszerte.

Mindenesetre első blikkre szimpatikus a Burut. (Ők fejlesztették pl. a Kreed nevű, tavaly nyáron megjelent FPS-t, ami - viszonylag gyengébb grafikája ellenére - kimondottan jól sikerült.) Ha a képek valóban működő játékot takarnak, amit nem vág haza semmilyen bug vagy rossz ötlet, akkor akár egy nagyon jó kis valósidejű stratégiai játékot kaphatunk kézhez, ami a piac jelenlegi választékát tekintve hatalmas siker is lehet. A program a Game Factory Interactive gondozásában lát majd napvilágot, valamikor 2006 elején.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Keti #17
    Bocs mindenkitől hogy ide írok, de a témámnak nem találtam megfelelő helyet. Tud valaki olyan stratégiai játékról amely a Trójai háborút és előzményeit dolgozza fel? Megköszönném minden segítőnek.
  • cipo00 #16
    Ha olyan minta settlers 5 akkor egy nagy szar lesz mer azt is elbaszták a 4 hez képest. A settlers 5 jo lenne ha nem az lenne a neve hogy settlers és akkor nincs elbaszva csak aszondom hogy szar. Ha ez is olyan ez is szar.
  • Gurat #15
    A képek szépek, de ezek alapján nem lehet valami nagy stratégia.Rome: Total War-nál csináljanak jobbat!
  • asdefge #14
    Akkor most kéne valami rendesebb gépet vennem. Vagy hagyjam a fenébe és ne játszak vele? Vagy maradjak a sakknál? Oda meg tábla kell, meg figurák, meg ellenfél.
  • Troll #13
    Nekem az a balliszta és a katapult picit szaglik.
    Úgy emléxem, hogy kifejezetten könnyűgyalogosok voltak, saját tulajdonú fegyverzettel (rövid kard, pajzs, sisak).
    Ráadásul az ilyen komolyabb fegyvereket időben is későbbre tenném picivel. Spárta kábé ie. 600-400 között volt a csúcson, a balliszta a Wikipédia szerint ie. 400 körül jelent meg először Szicíliában. A Római Birodalomban, időszámításunk kezedete körül már okés.
    Persze ez keveseknek fog szemet szúrni, pláne a tengerentúlon.
  • echo #12
    Szerintem hangulatban, nehezen verhető Spárta vezetése. A tökéletes katona állam, minden a praktikumnak alárendelve.
    Remélem nem kúrják el. És a képek alapján nem.
  • Tomalak #11
    Ha azt vesszük már van Medieval: Total War modjaként :D
  • LiPTON #10
    Hellas:Total war nem lesz???
  • Sephi #9
    Bogaram figyeje' mar neked mi nem tunik jonak? Mindehol ahol latom hogy irsz mindegyik jo :DDD
  • SirLord #8
    mér ir ki baromságokat a gép ha rámegyek a login ismertetödre????