Dojcsák Dániel

World of Warcraft helyzetjelentés

Három héttel a játék európai megjelenése után számos érdekes dologról lehet beszámolni minden idők legnépszerűbb MMORPG játékával kapcsolatban. A kemény rajongók számára biztos nem lesz újdonság az információk nagyrésze, de érdemes őket csokorba szedni.

Az elmúlt héten napvilágot láttak az első eladási statisztikák, melyek a vén kontinensen is hasonlóak az USA-ban látottakhoz. Igaz nálunk "csak" 380 000 darab fogyott el az első négy napban, amiből 100 000 kivételével mind rögtön február 11-én. A magyar kollégák klánokba tömörülve küzdenek a magasabb szintek eléréséért, és jelenthetem magam is, a magyarok azokon a szervereken, ahol nagy létszámban jelen vannak szinte mindig segítik egymást, könnyen lehet bármikor társakat találni akár más klánokból is.

A két ajánlott szerver az Arathor (PVE) és a Bloodscalp (PVP), viszont az utóbbinál számítani kell arra, hogy nagyon telített és a belépési problémák mellett a gyüjtögetős küldetések elvégzése háromszor annyi időbe kerül, mert mindenhol tömegek várnak arra, hogy újra megjelenjen a várt tárgy vagy szörny.


Szintén megrázó hír lehet, hogy egy európai szerveren egy lelkes fiatalember mindössze 9 nap alatt elérte a lehető legmagasabb, 60. szintet. Ehhez valószínűleg éjjel-nappal kellett játszania, ami betegesnek mondható, de azért gratulálunk neki. Ami pedig egy mindenki számára jó hír, hogy közeledik egy komolyabb javítás-fejlesztés, ahol a hibák korrigálása mellett egy új instance is megjelenik az 55. szint felettiek számára, illetve úgynevezett meeting point, azaz találkozási pontok jelennek meg mindenfelé, segítve ezzel a csapatkeresést.

Minden játékost érintő hír, hogy az eddig csak a Cosmos nevű addon segítségével elérhető plusz varázslathelyek elérhetőek lesznek a kiegészítés nélkül is. A kasztok is átesnek egy kis kozmetikán, hiszen a druida macska formában nagyobbat sebez majd, mint eddig, a varázsló kap egy új varázslatot, a Mage Armor-t, a harcosok pedig mostantól több dolog után generálnak düh pontokat. További fejlesztés várható a csapatjáték terén, így a könnyebb kommunikáció érdekében megjelennek a beszédbuborékok (a karakter feje felett jelenik meg, amit mondd), illetve a zsákmányolási rendszer is változni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • djsaabe #38
    hello
    megvan agme igaz nemvok előfizetve ezért saját szerverem van de nemjátszottam még semmit !
    oylan jelentkezőket várok akinke a WoWján 1.2.4-es patch van és Teamspeakre tud jönn mikrofonnal beszélgetni !! és ő tanithana játszani mert havernak bexart éss ő nemtud !
    akit érdekel irjon emailt : [email protected]
    a mikrofon a lényeg patchet és Temaspekaot udok adni !
  • Bith #37
    Jahh, még annyit, hogy DAoC-ban meg level 50 volt a maximum szint. Sztem egyáltalán nem általános az a level 21324874...
  • Bith #36
    Simán cask úgy, hogy nem törlik. Bár WoW-nál pontosan nemtom emddig őrzik a karaktereket, de pölö daoc-ban 6 hónap volt. (de amúgy ezután is vissza lehet állíttatni, ha mégis folytatod, elvileg).
    Semmiből nem tart nekik tárolni, gondolom egy adatbázisban van, és minimális tárhelyet foglal egy-egy karakter.
    Gondolom azt gondoltad amúgy a kérdésedből kiindulva, hogy ha nem fizeted, akkor egyből törlik a karaktereidet. Na, ez nagyon nem így megy.
  • irkab1rka #35
    Na és hogy hagysz ki egy hónapot úgy, hogy ne töröljék a karidat?

    A 60-as kölyök meg nem UE-s,hanem USA, és gondolom bottal ment neki...
  • DjScott #34
    mmorpg
  • DjScott #33
    2 havonta és az nem sok+nem kötelező vele játszani akár ki is hagyhatsz 1 hónapot hogy spórolj
  • SirLord #32
    modjuk az eddigi 700 ezer játékos:P
  • sufnituning #31
    WOW rohadt nagy játék!!! Csak egy bajom van vele: DRÁGA. Ki akar minden hónapban perkálni!
  • SirLord #30
    nem kell sírni, nem fikázásnak szántam....
    jo hogy beleraknak egy ujitást, mivel kiderült hog gorsan ki lehet vinni....
  • Bulamer #29
    de4 komolyan hogy van ez engem leszidnak ha 4órát ulők a gépelőt ,ez meg 18 oránát nyomja miko eszik?
    én jácotam má a háromal,ako ez most stratégi vagy szerepjáték?