Demkó Zsolt

Hamarosan érkezik a Rome: Total War

Közel másfél évvel ezelőtt rántotta le a leplet az Activision a Total War sorozat legújabb részéről, amely a Római Birodalom történelmét fogja feldolgozni. A fejlesztő a Creative Assembly, a játék címe pedig Rome: Total War.

A Creative Assembly 1999-ben kezdte fejlesztői pályafutását, első próbálkozása a Rugby 2001 volt, amely az Electronic Arts-hoz kötődik. Ekkortájt már elkezdték fejleszteni a Shogun: Total War-t, amely a Total War-ok ősatyjának számít. A megjelenés 2000-ben következett be, az összes vezető játékújság 90% felett értékelte. Az első olyan stratégiai játék volt, amely rendesen kihasználta három dimenzió adta lehetőségeket. A sorozat 2. része, a Medieval: Total War 2002-ben az akkori ECTS-en debütált, ugyancsak sikert aratott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Rome: Total War hatásosan mutatkozott be a 2003-as E3-on és az ECTS-en is. A legjobb háborús játéknak választotta több neves játéklap is. Az idei E3-on is még ott volt a játék, és a Wargamer.com, a Firing Squad, a Game Revolution, a GameSpy és az IGN is a legjobb stratégiai játéknak választotta. Úgy tűnik a Total War-széria meglepetést nem fog okozni, hozza a szokásos kiváló formáját.

A címből már kiderült, hogy ebben a részben Róma hadviselését bízzák ránk a fejlesztők - persze maga Róma ellen is harcolhatunk majd. Lehetőségünk lesz római légiósok, görög phalanxok, barbár hordák mellett a karthágói és az egyiptomi haderőket is vezetésünk alá vonni. A kampány mód részletes beállításokkal bír majd, hogy a született hadvezérek mellett a vasárnapi Napóleon is megtalálja lehetőségeit.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A képekből gondolom szépen látható, hogy a grafikai motor újabb csodát mutat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ismeretterjesztő sorozatokban is használják, ahol a csatajeleneteteket a játék motorjával renderelik. A program több mint 10.000 egységet tud egyszerre megjeleníteni. Ez magában is kiemelkedő, de ehhez még hozzátartozik, hogy az egységek részletesen le vannak modellezve és a mozgásuk motion-captured technikával lett elkészítve.

Az effektek pedig, hát, lássátok szemeitekkel, direkt olyan képeket választottam ahol nagyon szépen látszanak a füst, por, tűz és fény effektek. Egyszóval a stílus rajongóinak újabb kötelező darab érkezik szeptember 22-én.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bazsa95 #34
    Vki megtudná mondani h h lehet vele multizni mert nekem tört verzió van meg és nem tudom h kell
    Valaki segítsen!
  • bevisamo #33
    a legjobb játék a világon(szerintem)
  • davey55 #32
    Szevasztok,
    szerintem király a játék, csak azt nem tudom, hogy mit kell építeni ahhoz hogy ne dobjanak ki a városból.
    Valaki segítsen
    az is érdekelne, hogy miből lehet sok lóvét szerezni
  • pilsner #31
    nekem világ életemben a total war sorozat volt a kedvencem.total feeling!!
  • Wing Rockling #30
    Na jó, szódával elmegy
  • Wing Rockling #29
    Úgy van, menj csak, a joint operations úgyis egy elb*szott ...
  • a.carkey #28
    Akkoriban nem volt ronda. 2000ben készült!
  • Sith #27
    Hmm bevalom öszintén hogy az utobbi jó néhány hónapbban nem jött ki olyan játék ami igazán tetszett volna.. nos akkor azthiszem most megyek és beszólok az összes topicba
    egyébként a demo alapján valahol megértem hogy miért lehetett elásni a játékot... tény elég *ar volt a demo
    de ha valaki játszott az elöző részekkel akkor szerintem tisztában van vele hogy jóval többről szól a játék
    igaz szóról szóra ugyan ezt már egyszer leirtam... kérdés aki bejött anyázni az vajon elolvasta a hozzászólásokat?
    megjegyzés a shogun lehet hogy ronda volt de az volt az első rendes stratégiai játék ahol nem 24 egységből álló hadseregeket mozgattunk igazi szerepet kapott a fáradság a morál stb

    Nah most megyek flamelni mondjuk a Joint operationst szidni :)
  • katarzis #26
    hmm mondj egy strat játékot ami ennyi egységet jelenitett meg és ien hol néz ki?
  • Wing Rockling #25
    "én ilyen szép grafikát startégiai játékban nem láttam" -