Demkó Zsolt

Desperados II folyamatban

Az Atari (akkor még Infogrames) és a Spellbound 2001 áprilisában adta ki a Desperados - Wanted: Dead or Alive-ot, ami nagy vihart kavart. 6 választható karaktert és 25 változatos, több módon megoldható missziót tartalmazott. Több újság is 90% felett értékelte ezt a nagyszerű alkotást, amit meg is érdemelt. A Spellbound persze nem pihent az elmúlt 3 évben. 2002-ben a Robin Hood-ot adták ki ami elég tűrhető volt, a 2003-ban megjelent Chicago 1930 már hagyott némi kívánnivalót maga után. Reméljük nem ezt a tendenciát követik a fejlesztők.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A fiúk most érezték elérkezettnek az időt, hogy folytassák a Desperados-t. Elég ingoványos talajra merészkedtek, ugyanis 3D-s grafikai motort kap a játék. Nagysikerű játékok folytatása amelyet 3D-be készítettek 90%-a bukás volt. (Gondoljunk csak a jó öreg Earth Worm Jim-re.) Persze ehhez nagyban hozzájárult, hogy a hardverek nem voltak megfelelő fejlettségi szinten. A képeket elnézve azért bizakodhatunk, a közeli képek is elég emészthetőek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Eddig nem sok információ látott napvilágot a játékról, de azok ígéretesek. A játékot lehet "izotermikus" stílusban játszani - ahogy az első részt -, de bármikor a karakterünk válla felé válthatunk ha az akció megkívánja. Több újítást is bele próbálnak passzírozni a játékba a fejlesztők. A leg lényegesebb, hogy egy új karakter is irányítható lesz: Sólyomszem (Hawkeyes), az indián. Hőseink 20 új akciót sajátítanak el a fejlesztés alatt. Tudnak majd úszni, altató injekciót beadni és bilincselni. Lesz 5-5 exkluzív akció amelyet csak az adott karakter tud elvégezni, ahogy az első részben már megszokhattuk. Az új grafikai motornak köszönhetően pedig jobban ki lesz használva, ezáltal nagyobb szerepe lesz, hogy tudnak hegyet mászni, lopakodni, ugrani és elbújni. A terepen lévő objektumokat szét is lehet szedni, azaz rombolhatóak lesznek. Az új motor további előnye, hogy belső helyszínekre is beosonhatunk majd. A cikk kedvéért kerestem és végül találtam 2 képet, amely az "izotermikus" majd a váll feletti nézőpontból mutatja be ugyan azt a helyzetet. Változatos helyszínek várnak majd minket: indián tábor, homokos kanyonok, erődök, elhagyatott városok...

Egyenlőre ennyi információ látta meg a napvilágot, még a megjelenési dátumról sincsen hír, de valószínűleg már csak 2005-ben jelenik meg valamikor. Kiadó sem ismert, de nem hinném, hogy gond lenne majd. Drukkolok nekik, ugyanis a western-témával elég mostohán bánnak a fejlesztők.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GABOR16 #21
    Király. Már nagyon várom.
    És a képeket látva lesz mit :D .
    Sőt nosztalgiázni támadt kedvem, lehet, hogy holnap nekiálok megint játszani az 1-el.
  • Nyers #20
    Huh, tényleg jó hír és a képek is ígéretesek. A jól veszem ki, akkor az 1-ből ismert helyszíneket is fel fog dolgozni, ami szerintem nagyon helyén van. Az 1 nálam egy szinten van a Comm. 1-gyel, a két kedvenc 2D stratégiám. Remélem a 3D nem fogja elcseszi. Hajrá!
  • Sadist #19
    A 3D biztos furcsa lesz a 2D-hez szokott játékosoknak. Remélem megint lesz benne egy csomó egyedi képesség. Cate harisnyaigazgatása + tökönrúgás kombója nagyon állat volt! A másik kedvencem a tequila volt. Figyeltétek, hogy az áldozatnak először csak a látótere ingadozik, majd tántorog és végül elalszik. Szerintem ezek azok a dolgok amik miatt igazán jó ez a játék.
  • M@TriX #18
    http://www.spellbound.de
  • Wing Rockling #17
    Melyik Robin Hood-ot adták ki ők? A legend of Sherwood-ot? Mert az is nagy alkotás volt.
    Szerintem úgy lenne az igazi, ha a játék folytatását is 2D-ben, de őrületesen nagyfelbontású textúrákkal csinálnák.
  • Wing Rockling #16
    Élenek a jó kis Western játékok!
    (Azért a másik két régi nagy kedvencem, s Silver és a Nox folytatása is jöhetne)
  • Wing Rockling #15
    Yiiiiihaaaaa! Igen! Igeen! Igeeen!!!!
    EZt a játékot már nagyon rég óta várom, az 1. rész még mindig a 3 kedvenc játékom közt van, pedig már elég régi. Az biztos, hogy hangulatilag nagyon meg tudott fogni! Csak lenne már itt! Örömömben sírok.
  • M@TriX #14
    egyet értek, szerintem is brutál hangulata volt és több megoldása is volt a misszióknak...
  • M@TriX #13
    neked minden szar volt ;)
    AMúgy a maga idejében sztem jó volt, persze az is szempont te akkor mennyi idős voltál ;)
  • Breki33 #12
    Hát ez a játék jobb volt mint a Commandos
    Aki nem játszott vele az nagy élvezetről maradt le P