Dojcsák Dániel

Half-Life 2 már csak nyáron?

A Valve szóvivőjének közlése szerint a játékosoknak még jópár hónapot várniuk kell a már eddig is számtalan botrány által övezett akciójátékra.

Miután a Halo kifejlesztője, a Bungie a múlt héten bejelentette, hogy a Halo második része őszig biztosan nem fog megjelenni, az FPS rajongók azzal nyugtathatták magukat, hogy a Half Life 2 megjelenése még mindig ez év tavaszára van datálva. Ám ez úgy tűnik újra megborulni látszik.


Egy CNN-es hiradás alapján - mely a Valve marketing igazgatóját, Doug Lombardit idézi - elmondható, hogy a kiadó jelenleg 2004 nyarát célozza meg mint a Half Life 2 végleges elkészülésének dátumát. Igaz, hogy tavaly októberben a VU Games és a Valve is teljes meggyőződéssel állították, hogy minden probléma ellenére a játék meg fog jelenni 2004 áprilisában, mostanra ez az időpont is tarthatatlanná vált. Az újságírók kérdésére a VU Games nem volt hajlandó kommentálni a bejelentést, csupán Lombardi kijelentésének tényét fogadta el, aki szintén nem nyilatkozott többet.


Ha valóban igaz, akkor ez lesz Half Life 2 kiadásához vezető hosszú és rögös úton az utolsó megmérettetés. Azok számára, akik esetleg eddig hibernálva voltak és nem értesültek az eseményekről, elmondható, hogy a játék kiadásával kapcsolatban az elmúlt másfél évben folyamatosan jelentették be a csúszásokat, mindig megjelölve egy közelebbi dátumot, melyekről előbb-utóbb kiderült, hogy hamis. Mind a programkód hackerek által való ellopása előtt, mind után voltak csúszások, tehát mindent arra sem lehet ráfogni. Mostmár csak egy mondást lehet ide idézni: "Amíg élünk, remélünk".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skyline #46
    Nemtom mitkell firnyákolni Doom3 is bevolt jelentve anno hogy ekkorra készlesz,kivitték játékbemutatóra meglátták a HL2 videót gyorsan eltolták a megjelenés dátumát...Stalker nemrég jelentette be hogy szintúgy késik valszeg 2005 lesz belőle...
    Kapjatok már elő régi ujságokat amikben bennevannak megjelenési dátumok és nézzétek már meg rengeteg nagy név van amit kiírnak hogy pl: Megjelenés 2002 júli 21 és ehhez képest kijött monnyuk 2003 októberben...
    HL2 csak azért kavar ekkora port mert igencsak a középpontban van...De ha egyszer kijön akkor nagyvalszeg tróntöltelék lesz:)
    Faxékell így nyavalyogni...Jáccatok addig mással...:)
    Majkijön ez..
  • Mike #45
    nyugodj bele, azt fognak kiadni

    majd peccselgetik az plusz fél év időnyereség
  • SirBubu #42
    de azért érdekes, hogy ugye bejelentették anno, hogy szeptemberre kész. gyakorlatilag nem is számolt vele senki, senki nem kérte rajtuk számon, hogy hol a túróba van már a game, nem is volt a köztudatban. ök mégis bejelentették. nyilván úgy mérték föl a helyzetet, hogy akkkori állapotát tekintve 1-2 havi munka, és teljesen kész, sima ügy. de nem igy lett. valami közbejött. de nem a lopás, mert mikor ellopták, már jól lehetett látni, hogy a szept.30-ból semmi se lesz. pláne hogy, október elején történt :)). de akkor mi?
  • SirBubu #41
    szerintem a HL2nél nem volt olyan sok tologatás, mint pl. dukenukemnél, vagy CS-CZnél. a nagy semmiböl, gyakorlatilag 5 év néma csend után tavaly nyáron 1szercsak bejelentette a Valve, hogy kész a game, néhány hónap és megf is jelenik. mindenki kész islett 1böl, a büvészcilinderböl rántották elö, csak úgy. jött az e3as bemutató, meg a letölthetö traielerek, meg a reklám. aztán valahogy mégse jelent meg. aztán megugye ellopták. vagy mi. mindenedesetre jókor, mert a kijutott verzió közel se tünt késznek, mintha mégigényelt volna 1-2 munkaórát. végülis szerintem jó lesz az 2004 karácsonyra is, mindenki menjen nyugodtan nyaralni, nem lesz belöle úgyse semmi nyárra. de inkább csússzon, minthogy 1 pre-alpha bugcsomagot adjanak ki idöre.
  • Spenser #39
    Szerintem tuti hogy még nyáron semm fogunk vele jáccani:( csak KB. Steptember.
  • Skyline #34
    ha tul magas lenne a játék igénye akkor nemhinném hogy 1.2-es gépen ge3-al vigyorogva elfutott volna az az alpha vagymiarák..:)
    De már abban az alphában is egykét helyen volt olyan fizika hogy a hasonszőrü játékok bujhatnak eefelé:)
  • Skyline #33
    Csöndben jegyzem meg hogy a Daikatana nem a hosszu várakozás,és az elévülés miatt döglött meg hanem a szinte agyatlan sztori agyatlan játékmenete miatt...:)
  • Cat #32
    ha azt mondod csunya, nézd meg ezeket a videókat:
    Half Life 2 E3 videók
    más kérdés hogy ezekhez képest a kilopott verzió nulla, szóval lehet hogy csak simán reklámfogások
    ja, és a dátumot is érdemes kuksolni, mivel alig 2 hónappal az igért tényleges megjelenés előttre datálhatók, szóval elméletben minden alapjuk meglehetett a szeptember 30ra

    mi van ha tényleg készen volt, lehet hogy valami más ok van a háttérben, pl tényleg tul magas lett a játék konfigigénye?
  • [NST]Cifu #31
    Csúnya?!?!
    Mihez képest?!?
    Egyedül a Doom3 és a STALKER veheti fel a versenyt vele látványvilágban...
  • Sub #27
    A "kilopott" verzióban 1edül a fizika ami állati jó volt és csaknem teljesen kész volt. Jó móka volt az antigravity fegyverrel szórakozni :D