JohnnyCage

A PS2-nél is jobban fogy a GameCube az árcsökkentés óta

A Nintendo a játékkonzol eladások élére tört az Egyesült Államokban, miután GameCube játékkonzoljának árát a közelmúltban jelentősen lecsökkentette.

A japán társaság szeptember végén világszerte lecsökkentette a GameCube játékkonzol árát, amely az utóbbi időben kezdett lemaradni a Microsoft Xbox mögött a konzolpiac második helyéért folytatott küzdelemben. Az árcsökkentést követően azonban robbanásszerűen megnőtt a GameCube iránti kereslet, így a konzolból az elmúlt héten mintegy 20 százalékkal több fogyott az Egyesült Államokban, mint a piacvezető PlayStation 2-ből.


GC drótnélküli vezérlővel
A Nintendo amerikai részlegének bejelentése szerint a GameCube a legjobban fogyó játékkonzol volt az Egyesült Államokban az október 4-ével végződő héten. A legtöbbet a Game Boy Advance mobil játékkonzolból adtak el a kereskedők, amely minden otthoni játékkonzol eladási darabszámát jelentősen felülmúlja.

A Nintendo a 99 dolláros GameCube játékkonzolból több, mint kétszer annyit tudott eladni a vizsgált időszakban, mint amennyi Xbox játékkonzolt a szoftveróriás Microsoft ezen idő alatt értékesített. A japán cég egész pontosan 145 százalékkal múlta felül a Microsoft Xbox eladásait GameCube konzoljával.

Kérdés azonban, hogy meddig tartható fenn ez az állapot. Amennyiben viszont a Microsoft nem reagál hasonló lépéssel a GameCube árcsökkentésére, könnyen elképzelhető, hogy a Nintendo készülékéből több fog gazdára találni a kritikus karácsonyi vásárlószezonban. A japán társaság ráadásul számos új játékprogramot is ki tervez adni karácsony előtt, ami szintén jótékony hatással lehet a készülék keresletére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoldalma #11
    Tudom h eloallitasi ar alatt adnak, es a szoftvereken jon(ne) be az ara...viszont konnyebb volt igy pozitivbol negativba magyarazni a dolgokat :o)
  • rolika #8
    így kellett volna kezdeni...
  • Csatti #7
    Akar meg te is tevedhetsz. A konzolon altalaban nem magan a konzolon van a haszon hanem a hozza kiadott jatekokon beszedett licenszdijakon.
  • Zoldalma #6
    Akar ertelmes is lehet. Adott egy X eloallitasi ar. Ha X+100ert adod akkor nyereseges vagy de draga es nem veszik. Ha X-100ert adod akkor veszteseges vagy de olcso ezert veszik....ellenben igy tobb lesz a veszteseged is, mert sok vetel sok -100-at jelent. :o)
  • szurmakotium #3
    csak már itthon is látnám az árakon !!
    100% -hogy veszek !

  • CSOCSO #2
    ez azért kömény:))))))
    z tök fasza meg minden de éninkább megvenném 50 ezerét a gc-t és mondjuk 7 ezerért minden gamezt... sokkal zsírabb lenne...
    de lényegtelen, gondolom karira mindenki azonnal lecsapatja az árakat...
  • Inquisitor #1
    Na igen, "véletlenül" Rouge Squadron III most ficcent ki. :)