Lionel

Krisztus után 1503-ban...

Az európai SUNFLOWERS kiadó és a Max Design fejlesztőcég egy sajtóközleményben mutatta be az 1503 A.D. című, hamarosan megjelenő szoftvert. A stratégiai játékok kategóriájába sorolható programban nagy hangsúlyt kap a felfedezés, a diplomácia, a kereskedelem és a háborúzás. Az 1503 A.D. világában öt szigetcsoport életébe kapcsolódhatunk be. A szigeten élő embereknek olyan termékekre van szükségük, melyek mindegyike nem állítható elő az ott megtalálható nyersanyagokból, ezért arra kényszerülnek, hogy valamilyen formában felvegyék a többiekkel a kapcsolatot. A kereskedelem és a diplomácia a legkönnyebb módja a szükséges áruk beszerezésének, de gyakran előfordul majd, hogy az egyes küldetéseket nem lehet pusztán békés eszközökkel megnyerni.

A szigetek között kereskedelmi útvonalakat építhetünk ki, ám gondoskodnunk kell ezek megfelelő védelméről. A korlátlan árucsere feltételei akkor teremtődnek meg, ha a felek (melyek lehetnek ember vagy számítógép által irányított népek) aláírják az erre vonatkozó megállapodásokat.

A játékban összesen 9 olyan népcsoport található, melyeket a számítógép irányít. Az eszkimók, az aztékok, az afrikaiak vagy a beduinok például mindig készek a kereskedelemre, velük nem szükséges külön megállapodásokat kötni.

Érdekes hangulatot kölcsönöz a programnak, hogy a legális forrásokon kívül illegális csatornákhoz is fordulhatunk, ha valamire nagyon nagy szükségünk van. Ha a játékos kellően bátor, akkor akár a kalózoktól is beszerezheti a termékeket, de ne lepődjünk meg azonban, ha a tengeri rablók üzletelés helyett inkább kifosztanak bennünket.

A játékról bővebb információt a www.anno1503.com címen találhatnak az érdeklődők.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Froo-shon-tay #10
    en az elso reszevel eleg sokat jacottam pedig elegge lehuztak a magyar ujsagokban /pl: 576/ de a nemetek meg istenitettek
    a grafika akkori szemmel nezve nagyon jol eltalalt volt de amint nezem a kepeket ezzel most se lesznek majd gondok
    az anno 1602ben szeritnem meg a zene volt ami atlag felettire sikerult
  • juanka #8
    az első rész sem volt rossz (anno 1602), de ez sokkal jobbnak néz ki :-)
    szerintem is felesleges a 3d, inkább az ai legyen jo.
  • viridzs #7
    9685+
    3,+6
  • RangeR #4
    Sima Age Of Kings grafika.A víz élethűbb,oszt csá!Amúgy meg a 3d-s játékok gusztustalanok ebben a stílusban,kivéve a Warcraft3.Csak ilyenekkel szabad játszani,a 3d ultramodernség meg mehet a süllyesztőbe egyenlőre.