liquid

Emperor: új városépítgetős játék a Sierrától

Ne tévesszen meg senkit a cím: nem a Westwood adta el az eddig jó fejőstehénként működő Dune licenszet, hanem a Sierra döntött úgy, hogy itt az ideje a népszerű városépítős stílust (Egyiptom és az ókori Görögország után) a Távol-Keletre áthelyezni. A készülgető game teljes neve Emperor: Rise of the Middle Kingdom, és ezúttal az ősi Kínai Birodalom kormányzóját kell majd alakítanunk, kinek feladata mi is lene más, mint egy városka hatalmas metropolisszá építése (már a kor viszonylataihoz képest, persze).

Alex Rodberg (Sierráéknál ő felelős az összes városépítgetős projektért) sok szép dolgot ígér a játékkal kapcsolatban, külön kiemelve az ebben a kategóriában újdonságnak számító netes játék lehetőségét:

- "Az Emperor: ROTMK hatalmas előrelépést jelent a city-building gémek tekintetében. Az online játékban például több, szomszédos város irányítása kerül majd a játékosok kezei közé, akik szövetségeket köthetnek, követeket vagy kémeket küldhetnek egymáshoz, háborúzhatnak, de akár össze is foghatnak egy-egy nagy feladat (pl. a Nagy Csatorna megépítése) érdekében".

Az Emperort a stílusban már elég nagy nevet szerzett BreakAway Games (Cleopatra, Tropico: Paradise Island) fejleszti (szoros együttműködésben az Impessions-el), és a tervek szerint valamikor az ősz folyamán kerül majd a boltok polcaira.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bith #1
    Meg kell hagyni, szépnek szép.