Gyurkity Péter

Rengeteg játékkal jön a Sega Mega Drive Mini 2

A készülék októberben jelenik meg Európában, a teljes játéklista már elérhető.

A Sega koros megoldásának frissítése kapcsán nemrég írtunk arról, hogy az belátható időn belül nyugaton is megjelenik, akkor azonban még nem esett szó az európai debütálásról. Most a készülékkel együtt elérhetővé váló játékok teljes felsorolása, valamint az európai dátum vált ismertté, így ismét van miről beszámolni.

A japán gyártó a napokban tette közzé az újabb promóciós videót, amely alább beágyazva megtekinthető. Ebben a játékok katalógusára helyezik a hangsúlyt, ez ugyanis némileg eltér a számukra hazai piacon elérhető változattól, dacára annak, hogy a legtöbb minikonzolt egyértelműen az ottani vásárlóknak tartogatják. Mindenképpen fontos eltérés, hogy az exportra szánt példányok nemcsak nevükben különböznek majd a hazai daraboktól, hanem a szoftveres kínálat terén is, és amíg utóbbiak jóval több Sega CD-játékot kaptak meg, előbbiek már olyan címeket is futtatnak majd, mint a Clay Fighter, a Desert Strike: Return to the Gulf, a Golden Axe II, az OutRunners, a Sonic 3D Blast, a Vectorman 2, vagy akár a Warsong. A teljes lista a hivatalos oldalon, valamint a videóban is felbukkan, ezen érdemes gyorsan végigfutni.


Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Genesis Mini 2 (illetve Mega Drive Mini 2) a szokásos vezérlővel, egy tápegységgel, az ahhoz szükséges kábellel, valamint egy HDMI-kábellel jelenik meg, ez utóbbi az egyetlen támogatott kimenet lesz. Amennyiben a retró-rajongók a kornak megfelelő kijelzőn szeretnék élvezni a koros játékokat, ez valamilyen adapteren keresztül, esetleg egy eredeti konzolon tehetik csak meg, míg a kontroller maga USB-csatlakozóra épül – ebből egy második példányt is beszerezhetünk, külső forrásból, durván 20 dolláros áron.

A cég rövid bejegyzése szerint Európában is október 27-én jelenik meg a régi-új kütyü, meglátjuk, ennek milyen sikere lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!