Gyurkity Péter

Közösen fejleszt játékokat a Sega és a Microsoft

A Microsoft felhő-platformja segíti majd a japán céget a komplexebb alkotások elkészítésében.

A Sega kapcsán az idei év közepén írtunk arról, hogy hamarosan visszatérhetnek a cég klasszikus alkotásai, ennél azonban jóval fontosabb, hogy a Microsoft és a Sega közötti viszony az utóbbi években nagyon jól alakult. Korábban még a japán vállalat felvásárlása is felmerült, azóta azonban a redmondi cég inkább az együttműködés mellett kardoskodik, ez pedig most egy új megállapodás aláírását eredményezte.

A hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy a két szereplő közötti új stratégiai megállapodás értelmében a nagyobb, komplexebb játékok fejlesztése válik majd jóval egyszerűbbé, ebben ugyanis a jövőben a Microsoft által alkalmazott Azure-platform segíti majd a céget. A lépés jól illeszkedik a Sega által elindított, „Super Game” névre keresztelt stratégiába, annak kereteibe, ez ugyanis közép- és hosszú távon olyan alkotások piacra dobását célozza meg, amelyek a globális színtéren jelennének meg, az online jelenlétre és a saját közösség kiépítésére és annak megtartására fókuszálva. Az Azure a következő generációs fejlesztői platformot jelenti számukra, amely alaposan lerövidíti a megvalósításhoz vezető utat.

A mellékelt magyarázatban ez utóbbi szempontot emelik ki, szerintük a Sega meglévő fejlesztői tapasztalata és kapacitása, valamint a Microsoft felhő-platformja által kínált eszközök és új lehetőségek kitűnő kombinációt eredményezhetnek, ehhez azonban az is szükséges lesz, hogy a két partner szakemberei az elkövetkező években szorosan együttműködjenek a fejlesztői folyamatok hatékonyságának javítása, a hálózati infrastruktúra megfelelő evolúciója, valamint az online kommunikációs eszközök és szolgáltatások minőségének további optimalizációja érdekében. Hogy mindez mennyiben valósul meg, az majd az előttünk álló időszakban dől igazán el.

Eközben persze zajlik a Sega alkotásainak elérhetővé tétele az Xbox-platformon, erre jó példa a Yakuza: Like a Dragon azonnali átvétele az új konzolok megjelenése idején, valamint a további Yakuza-játékok integrálása az Xbox Game Pass-csomagokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!