Gyurkity Péter

Feltörték a PlayStation 5-öt

A megoldás korlátozott hozzáférést biztosít, néhány komoly megkötéssel.

A Sony jelenlegi konzolgenerációja, annak képviselője nemrég kapta meg még újabb, sorrendben harmadik változatát, amely egy kisebb chippel futott be. Ezzel a hűtés méretét is csökkenthették, viszont a napokban egy további, immár külsős hírben számoltak be arról, hogy végre összejött a konzol feltörése.

A világhálón először egy rövid Twitter-bejegyzés látott napvilágot, amelyben a puszta tényt közölték, egy rövidebb videóval egyetemben. Ezt nem sokkal később egészítették ki hosszabb beszámolókkal, amiből már megtudhattuk, hogy egy igencsak korlátozott megoldásról van szó, hiszen ez a tavaly decemberben meghaladott 4.03-as firmware jelenlétét igényli. Abban az esetben, ha még mindig ezen verziót futtatjuk saját készülékünkön, a hiba kiaknázásával olvasási és írási jogosultsághoz juthatunk, viszont ez még mindig nem jelenti a teljes, szabad hozzáférés megvalósítását.

A megoldás ugyanis nem teszi lehetővé a fájlok, állományok futtatását, vagyis magukat a játékokat egyelőre nem indíthatjuk el. A kellő stabilitás sem biztosított, az elmondottak alapján a trükkel az esetek nagyjából 30 százalékában érhetjük el a fenti célt, amit egy PS4-re szánt PKG-állomány telepítésével, valamint a PS5 debug-menüjének megnyitásával demonstráltak, viszont ez még mindig csak azok számára lehet hasznos, akik nem félnek összepiszkolni a kezüket – ami egyben azt is jelenti, hogy az átlagfelhasználó számára erősen ajánlott ennek elkerülése.

A Sony nyilván a garancia elvesztésével válaszol majd a megoldásra, ami egyelőre pusztán a „jailbreak” tulajdonképpeni megvalósulását jelenti, konkrét előrelépés nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!