Gyurkity Péter

Szeptemberben jön az AYA Neo 2 kézikonzol

Erős processzorral ered a fejlesztés a Steam Deck nyomába, néhány komoly kérdőjellel.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy hivatalosan is bemutatkozott egy újabb kézikonzol, amely már kisebb játékpécéként vitézkedne a kategórián belül, kifejezetten a Valve megoldásával versenyezve. Most a hivatalos megjelenés dátumát is megismertük, néhány további részlettel egyetemben.

A napokban az illetékesek egy meglehetősen hosszú, 5 órás ismertetőt tettek közzé a YouTube oldalán, amely alább beágyazva is megtekinthető. Ebben a korábban felvillantott hardveres specifikációról beszéltek, így megerősítették, hogy az AMD Ryzen 7 6800U APU lesz a kézikonzol szíve, amely összesen 8 darab Zen 3+ maggal áll majd rendelkezésünkre, maximum 4,7 GHz-en. Ezzel mindenképpen komoly erőt mutatnak majd fel, mint ahogy a grafikus vezérlő kapcsán sem lesz majd komoly okunk a panaszra, hiszen a Steam Deck 8 egysége helyett már 12 RDNA 2 CU dolgozik majd a burkolat alatt, ráadásul magasabb órajelen, legfeljebb 2,2 GHz-en.


A fenti két komponenshez egy 7 hüvelykes IPS-kijelző, LPDDR5-memória, a Windows 11 operációs rendszer, valamint egy egyelőre ismeretlen üzemidő társul majd – ez utóbbi kapcsán lehet némi okunk az aggodalomra, hiszen a Microsoft szoftverét nem éppen ilyen készülékekre tervezték. Ennél is fontosabb azonban, hogy milyen kereskedelmi áron dobják majd piacra a készüléket, hiszen ezt egyelőre nem említették meg, a cég korábbi megoldásai pedig nem igazán voltak versenyképesek, legalábbis nem ebből a szempontból.

Az ismertető során megemlítették egy másik típus, az AYA Neo Air, várható megjelenését is, de emellett felvillantották a teljes felállást, amivel az elkövetkező hónapokban dominálnák a piacot – meglátjuk, hogy ezt mennyiben tudják megvalósítani az Valve meglévő fölényével szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!