Gyurkity Péter

Komoly hiba elrejtésével vádolják a Sony-t

A cég állítólag tud a problémáról, amely a PS5-konzolok gyakori leállását okozza.

A Sony erőfeszítéseiről és újabb bejelentéseiről mi is folyamatosan hírt adunk, nemrég többek között arról számoltunk be, hogy hűségprogramot indít a cég. Most egy érdekes per beadványa bukkant fel a világhálón, amelyben komoly hiba rejtegetésével vádolják a japán gyártót.

Az interneten fellelhető részletes beadványban arról olvashatunk, hogy a vásárlók egy jelentős része találkozott már a problémával, amely a gyakorlatban az újonnan beszerzett konzol gyakori leállását eredményezi, bár azt nem tudjuk meg, hogy ezt pontosan mi okozza. Kiemelik viszont, hogy az új típus beszerzése meglehetősen nehéz, emiatt is okoz nagy csalódást a jelenség, amelyről állítólag a cég maga is tud, hiszen erről több felhasználó küldött visszajelzést, illetve véleményt a különböző forgalmazók (így például az Amazon) hivatalos oldalán. A jelek szerint a PS5 egyes darabjai gyakran lefagynak és leállnak, amely állítólag kifejezetten az erre a konzolra fejlesztett újabb játékok alatt jelentkezik.

Az anyagban néhány javasolt (átmeneti) megoldást is beidéznek, szintén külsős internetes oldalakról. Eszerint a felhasználók egy része a PS4-módra történő váltással kerüli el a problémát, mások pedig azt sugallják, hogy a por felgyülemlése vezet el a viszonylag gyakori túlmelegedéshez és a leálláshoz. Hozzáteszik, hogy a garanciális lehetőséggel élők is részletes beszámolókat juttattak el a gyártóhoz, amely azonban hallgat a jelenségről, bár az némileg furcsa, hogy több mint 20 millió példány eladását követően egyéb forrásokból nem igazán hallunk ilyen gondokról.

Azt még nem tudni, hogy a cég miként reagál majd a beadványra, az esetleges további fejleményekről azonban mindenképpen beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!