Gyurkity Péter

Nyugaton is megjelenik a Sega Mega Drive Mini 2

A japán megjelenés után jön a többi régió, bár a darabszám nagy részét a hazai piacra tartják.

Saját oldalunkon nemrég számoltunk be arról, hogy Japánban megjelenik a Mega Drive Mini 2, amely a gyártó állítása szerint nemcsak új külsőt, de egyben áttervezett és erősebb belsőt kínál a felhasználóknak. Most jelezték az észak-amerikai debütálás dátumát, vagyis a készülék a nyugati piacokon is fokozatosan elérhetővé válik.

A hivatalos nyitóoldalon a készülék egy fotóját vehetjük szemügyre, amelyhez egy, az Amazon amerikai lapjára mutató hivatkozás csatlakozik. Szerencsére eközben egy videót is megosztottak a nagyközönséggel, ez alább beágyazva megtekinthető, legalább ilyen fontos azonban, hogy az amerikai piacon október végén jelenik majd meg a második változat, amely több tucat játékkal együtt fut be. Ahogy említettük, a Sega a friss, ezúttal is kompakt külsőt, valamint az erősebb hardvert emeli ki fontos újításként, ehhez pedig már a megjelenés pillanatában 50-nél is több játék csatlakozik majd, bár ezek nem mindegyikét sorolják fel a hivatalos listában.


Azt mindenesetre megtudjuk, hogy a debütálás idején futtatható játékok között megtalálható lesz a Sonic CD, az After Burner II, az Outrun, a Sonic 3D Blast, a Splatterhouse 2, valamint a The Ooze, vagyis nem lesz hiány jól ismert címekből. Az is világos, hogy ezúttal egy, összesen 6 gombot tartalmazó vezetékes kontroller csatlakozik a készülékhez, viszont az eredeti típushoz készült példányok továbbra is használhatók lesznek, vagyis ezzel nem lesz gondunk. Ez az első változat amúgy eredetileg 2019-ben jelent meg a piacon, ez az észak-amerikai régióban a Genesis Mini, a többi területen a Mega Drive Mini nevet kapta, ebből adódhat némi félreértés a laikusok körében.

Az Amazon tengerentúli oldalán 103,8 dolláros áron előrendelhető az új készülék, ennek hivatalos megjelenése odaát október 27-én esedékes – az európai rajtról egyelőre nincs szó, ez viszont nyilván szintén megvalósul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nabateus #3
    Instant kell.
  • UUUU #2
    Szerintem max a retro orultek
  • sad1976 #1
    lessz aki még meg veszi ezeket a "nyugat" romjain ?