Gyurkity Péter

Felpörög a Steam Deck gyártása

Kétszer annyi példányt tudnak legyártani, eközben viszont a moddolók okoznak gondokat.

A Valve házon belül fejlesztett kézikonzolja többször szerepelt már híreinkben, nemrég arról számoltunk be, hogy a készülék a Steam ranglistáját is magabiztosan vezeti. A cég most újabb kedvező hírt osztott meg az érdeklődőkkel, eközben viszont egyes felhasználók lépései miatt aggódnak.

A napokban közzétett rövid Twitter-bejegyzésben arra hívják fel a figyelmet, hogy a készlethiány, valamint az annak következtében előállt gyártási nehézségek fokozatosan enyhülnek, így jóval több példány találhat gazdára. Az elkövetkező hetekben megduplázzák az eddig látott számokat, ennek köszönhetően pedig a második negyedévre vonatkozó utolsó foglalásokat is vissza tudják igazolni, a harmadik periódusra szánt további igényeket pedig június 30-tól kezdik rögzíteni. A beszerzés eddig némileg nehézkes volt, a jelek szerint azonban innentől fogva jóval könnyebb lesz a Deck megvásárlása – ezt nyilván a hivatalos oldalon hajthatjuk végre.

Az utóbbi hetekben eközben a moddolók tevékenysége miatt is több érdekes bejegyzés látott napvilágot, ezek egy része pedig a cég munkatársaitól érkezett. Egy külsős illető például egy jóval nagyobb SSD-meghajtót csatlakoztatott saját példányára, erre válaszul viszont a tervezőcsapat egyik tagja egy hosszabb figyelmeztetéssel reagált, amelyben arra kért mindenkit, hogy tekintsenek el a hasonló lépésektől, mivel ezzel túlmelegedést idézhetnek elő, alaposan lecsökkentve a készülék élettartamát. Az újabb válaszban az eredeti tanácsot megosztó illető lesöpörte a tervező érveit, viszont a cég nem teljesen nyugodt a kérdésben, szerintük elszaporodhatnak az általuk említett problémák.

Meglátjuk, mennyiben következik majd ez be, a Deck egyelőre jól szerepel, a gyártás felfuttatása pedig növelheti a bevételt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!