Gyurkity Péter

Friss kihívó ered a Steam Deck nyomába

Az AyaNeo megoldásában az AMD új chipjei kapnak helyet, ezzel csökkenthetik az árat.

A Valve kézikonzoljával kapcsolatban nemrég számoltunk be arról, hogy ez játékspecifikus beállításokat kapott, így tovább javulhat a felhasználói élmény. Most egy új kihívóról rántották le a leplet, amely már az AMD frissen bejelentett chipjeire épülne, ezzel pedig kellemes teljesítményt társítanak egy némileg alacsonyabb, kedvezőbb árral.

Az AMD a napokban jelentette be a Ryzen 7000-sorozatot, ezzel egy időben azonban a Mendocino névre keresztelt család is bemutatkozott, ennek tagjai pedig a Zen 2 és az RDNA 2 architektúra képviselőit ötvözi, kellemes teljesítményt és kedvező árat nyújtva a vásárlóknak, amit most az eddig több kézikonzolt piacra dobó AyaNeo is igyekszik kihasználni. Ez utóbbi cég egy vadonatúj megoldást mutatott be, ennek néhány hardveres részletét közölve a nyilvánossággal, a kezdeményezés azonban arra utal, hogy már a Steam Deck nyomába erednének, hasonló élményt nyújtva, egy talán jobb összeállítással.


A külsős beszámolók alapján az AyaNeo Air az említett, 6 nanométeren készülő APU-kra épül, alapesetben a Linuxon alapuló szoftverrel (de lehetőség van a Windows, illetve a SteamOS használatára is), egy 6 hüvelykes, az 1080p felbontást támogató OLED-kijelzővel, egy cserélhető M.2 2280 SSD-meghajtóval, valamint a microSD kezelésével, valamint ismeretlen méretű memóriával. A hivatalos ár 290 dollártól indul, ennyiért nyilván a legszerényebb változatot szerezhetjük majd be.

Tekintettel arra, hogy a Mendocino az utolsó negyedévben válik majd elérhetővé, van még idő a specifikáció véglegesítéséhez, meglátjuk, mit érnek majd el az új típussal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #3
    Az ar jobb, 290 usd vs 399 usd (steam deck)

    a gpu-hoz viszont csak 2 core-t irnak a mendocino leakekben, a steamdeck 8-aval szemben, az meg kerdes hogy alakul
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Aha 4000 Jüan a 32gb ssd+515gb sd kisebbik változatért, igazi versenytárs. (220eHuf)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.06.04. 17:06:51