Gyurkity Péter

Megugrott a VR-balesetek száma

Egyre többen fordulnak ilyen kérelemmel a különböző biztosítócégek felé.

A virtuális és kiterjesztett valóság témáján belül mostanában egyre inkább a metaverzum szerepel a hírekben, legutóbb például arról számoltunk be, hogy az Evernote alapítója bírálta annak eredeti ötletét. A kérdés továbbra is megosztja a téma iránt érdeklődőket, eközben viszont gyors ütemben terjednek a különböző VR-kütyük, amelyek a szórakozás mellett a kisebb balesetek számának megugrását eredményezték, legalábbis egyes biztosítócégek beszámolói alapján.

A napokban a brit Guardian számolt be hosszabb írásban az ottani egyik jelentős piaci szereplő, az Aviva, munkatársának nyilatkozatára támaszkodva. Ebben arról olvashatunk, hogy a jelenség önmagában nem új, ezt ugyanis az illetékesek tulajdonképpen minden egyes divathullám esetében megfigyelték és végigélték, ahogy a vásárlók egyre nagyobb számban szerezték be az annak részét képező termékeket, majd pedig fordultak a biztosítók felé, részletes, olykor komikusnak ható kárjelentéseikkel. Jellemző példa erre, hogy az egyik ügyfél magát a vezérlőt dobta a tévé kijelzőjébe, miután egy zombi megtámadta őt a játékon belül. Az ő kérelmét egyébként elfogadták.

A VR területével kapcsolatos, ahhoz illeszkedő kérelmek száma 2016-hoz képest már 68 százalékkal ugrott meg, a benyújtott kérelmek átlagos értéke pedig csaknem 880 dollár (650 font) volt. A cég azt javasolja minden ügyfelének, hogy jobban ügyeljenek saját közvetlen környezetükre, a VR-eszközök használata közben se feledkezzenek meg arról, hogy hol tartózkodnak és mit tesznek. Eközben persze a megfelelő csomagok megvásárlását ajánlják, ami nemcsak a virtuális valóság kapcsán jöhet jól – az értékesítés felfutása nyilván kedvez nekik, ezért a fenti kitétel érthető.

A VR- és AR-eladások eközben szép ütemben futnak fel, az IDC piackutató cég jelentése alapján egyetlen év alatt 384 százalékkal bővült a piac, valószínűleg részben a konzolok nehézkes beszerezhetősége miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • int #1
    hrrrr..
    Gránát.... dobás csörömp csörömp.. :D