Gyurkity Péter

Bőrirritációt okoz az Oculus Quest 2

Emiatt egy hónapra leállítják a forgalmazást, a belső vizsgálat folytatódik.

A Facebook minden eddiginél népszerűbbnek kikiáltott VR-megoldása kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy egyelőre csúsznak a headset-hirdetések, vagyis ebből még nem folynak be közvetlen módon további bevételek. Most a cég kénytelen több hétre szüneteltetni a fejlesztés forgalmazását, mivel elszaporodtak a negatív felhasználói jelentések.

A hivatalos támogatói oldalon újabb frissítést tettek közzé, amelyben azt közlik velünk, hogy globális szinten elérhetővé tesznek egy vékony szilikon védőréteget, amely meggátolja, hogy a headset közvetlen módon érintkezzen arcunkkal. Erre emiatt volt szükség, mert egyre több felhasználó jelezte a bőrirritáció kialakulását, majd pedig a tünetek súlyosbodását – ez a probléma már hónapokkal korábban felmerült, most azonban arra szánták el magukat, hogy nagyjából egy hónapra felfüggesztik a termék forgalmazását, amíg folytatják a házon belüli vizsgálatot.

Fontos megjegyezni, hogy a vizsgálódás folytatásáról van szó, hiszen ezt tulajdonképpen hónapokkal ezelőtt elkezdték. A folyamatot áprilisban le is zárták, azzal a következtetéssel, hogy a gyártási folyamat során ugyan valóban bizonyos kemikáliák kerülnek a headset felületére, ezek pedig a bőr irritációját eredményezhetik, az általuk mért szint azonban olyannyira alacsony volt, hogy azt a vizsgálatba bevont dermatológusok és toxikológusok ártalmatlannak találták. Akkor annyit árultak el, hogy igyekeznek még tovább csökkenteni az általuk mért értékeket, viszont a jelek szerint a felhasználók egy része továbbra is nagyon kellemetlen tünetekről ad hírt, bár a cég szerint ez nagyon ritkán fordul csak elő, hiszen a felhasználók alig 0,01 százaléka jelzett eddig irritációt, amely a legtöbb esetben enyhe tünetekkel jár.

A bejelentés értelmében augusztus 24-ig szünetel a termék forgalmazása, a vásárlók addig is jelezhetik az arccal közvetlenül érintkező réteg visszahívási akciója iránti igényüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #3
    Nekem az önkényes nyal-SG-em cenzúra is bőrirritációt okoz...
  • Ender Wiggin #2
    és azok hasmenést is okoznak! :-)
  • YaniMan #1
    Sajnos a Magyarországon vásárolt példányokra az akció nem érvényes.