Gyurkity Péter

Bemutatkozott a PlayStation VR2

Nagy felbontással és javított élménnyel jön a második fejlesztés.

A Sony konzolja, pontosabban annak jelenlegi generációja kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy ez hamarosan új színekben lesz kapható, eközben azonban a VR-headset területén is igyekeznek komoly előrelépést megvalósítani. Ennek érdekében jön a sorrendben második változat, amelynek főbb jellemzőit most ismertették.

A hivatalos blogban közzétett részletes bejegyzésben arról olvashatunk, hogy a PlayStation VR2 belátható időn belül követi a 2016-ban piacra dobott eredeti változatot, az azóta eltelt időben pedig (komoly munkával) sikerült jelentős javulást elérniük a felhasználói élmény terén. Kiemelik, hogy megújul maga a headset, ez már 4K HDR-minőséget kínál, mégpedig 110 fokos látószöggel, a képfrissítési ráta 90 vagy 120 Hz lehet, a felbontás pedig szemenként 2000 x 2400 pixel. Az integrált kamerák segítségével nincs szükség további eszközre a mozgás pontos lekövetéséhez, a szem követésével pedig annak legapróbb mozdulata is beviteli adattá válhat.


A Tempest támogatásával a 3D-hangzás is felkerül a listára, a Sense-érzékelők és a haptikus visszajelzés pedig a PS5 DualSense-vezérlőjéhez hasonló módon funkcionál majd. Érdekes módon egy friss alkotás, a Horizon Call of the Wild csatlakozik majd a második generáció képviselőjéhez, ezt azonban a Sony nem játékként, hanem „élményként” írja le, ami minden bizonnyal arra utal, hogy nem számíthatunk teljes értékű alkotásra, a szoftveres cím ehelyett inkább az új funkcionalitás bemutatására, annak illusztrálására szolgál. Ez utóbbi február 18-án jelenik meg, bár a platform pontos megjelenési időpontjáról egyelőre nem beszélnek.

A gyártó a következő hetekben várhatóan további részleteket oszt majd meg a fejlesztéssel kapcsolatban, a debütálás nincs már messze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #2
    szép paper launch, meg fele se igaz
  • Evoluti0N #1
    A Horizon Forbidden West jelenik meg február 18-án, ami nem VR cím és a Zero Dawn folytatása. A Call of the Wildnak természetesen még nincs megjelenési időpontja, mivel a headsetnek sincs még.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.01.05. 18:44:10