Gyurkity Péter

Csak online rajtol el a PS5

A megjelenés napján az üzletekben nem bukkan majd fel az új konzol.

Az nVidia háza táján elindult előrendelési mizériát a jelek szerint a többi gyártó sem kerüli el, a vártnál nagyobb kereslet, valamint a globális pandémia miatt többen kényszerű intézkedéseket vezetnek be. A Sony most jelezte, hogy új konzolja a megjelenés napján semmiképpen nem lesz kapható az üzletekben, miközben a támogatott felbontásokról is kiderült egy érdekes részlet.

A japán gyártó arra figyelmezteti a vásárlókat, hogy online módon kell jelezniük előrendelési szándékukat, amennyiben már a megjelenés napján szeretnének hozzájutni egy-egy példányhoz. Az illetékesek ezt azzal magyarázzák, hogy a pandémia miatt szeretnék elkerülni az egyes boltok előtt kialakuló tumultusokat, vagyis a korai vásárlók csak úgy szerezhetik majd be a hamarosan megjelenő új konzolt, ha azt az interneten keresztül rendelik meg. A helyi átvételre továbbra is lesz lehetőség, azt viszont egyelőre nem árulták el, hogy a hagyományos értékesítési csatornákon keresztül mikor indul majd meg a forgalmazás – a konkrét dátum nyilván arra ösztönözné a felhasználókat, hogy azon a napon üssenek tábort az üzletek előtt.

Egy olasz portál eközben arról számolt be, hogy a Sony közvetlenül is megerősítette az 1440p felbontás támogatásának hiányát. Részletes cikkükben arról írnak, hogy ennek hiánya nyilván jóval kevésbé teszi majd népszerűvé a konzolt azok körében, akik éppen ezen felbontást kezelő monitorra csatlakoztatnák a készüléket, ezzel tehát az 1080p és a 4K marad választható opció. Ennek kapcsán megjegyzik, hogy természetesen natív támogatásról van szó, tehát ettől még megpróbálkozhatunk az 1440p felbontással, viszont a végeredmény kevésbé lesz elfogadható.

Az új konzol (és annak digitális változata) régiótól függően november 12. és 19. között jelenik meg, az európai vásárlóknak marad ez utóbbi dátum.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!