Berta Sándor

2021 elején érkezhet a PlayStation 5


Az eseményen John Kodera, a Sony PlayStationért felelős menedzsere elemzők előtt úgy fogalmazott, hogy a PlayStation 4 elérte az életciklusa utolsó szakaszát. A mondatot Takashi Mochizuki, a The Wall Street Journal technikai rovatának munkatársa a Twitteren idézte.

Kodera hozzátette, hogy az esetleges negatív üzleti folyamatokat magasabb bevételekkel kompenzálnák. Ennek egyik módja lehet például, hogy a Sony aktívabb akar lenni a különböző platformjai esetében és növelni szeretné mind a PlayStation Network tagok bejelentkezéseinek a számát, mind pedig azt, hogy az emberek milyen hosszú ideig használják a szolgáltatást. A platform növekedése mindenképpen elsőbbséget élvez, emellett a PlayStation Plus-előfizetők számát is növelnék.

A találkozón Kenichiro Yoshida, a Sony első embere az elemzőknek és a befektetőknek bemutatta a társaság középtávú stratégiáját. A gyártó a játék- és hálózati szolgáltatások részleg esetében 2021. március 31-ig 130-170 milliárd jenes nyereségre számít. A vezető rámutatott, hogy a társaság számára a jövőben a szolgáltatások és nem a hardverek lesznek az elsődleges bevételi források. Kodera közölte, hogy a PlayStation-platformok esetében exkluzív játékokba akarnak befektetni. A PlayStation VR virtuális valóság szemüveg kapcsán angsúlyozta, hogy a virtuális valóság piaca ugyan egyre bővül, de korántsem nő a várt mértékben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!