Ötvös Tibor

Sniper Ghost Warrior 3 - most végre sikerül?

A Sniper: Ghost Warrior 3 képében nagy az esély arra, hogy minden idők legjobb mesterlövész játéka jelenjen meg.

A Sniper: Ghost Warrior sorozat eddigi két része megosztotta a játékosokat. Van, aki imádja és elnézi a hibáit és persze van a másik, jóval nagyobb csoport, akik szerint egy hulladék az egész. Nem szeretnénk pálcát törni a program felett, így inkább nézzük, mit kínál a korábban már bejelentett és az E3-on játszható formában kint lévő Sniper: Ghost Warrior 3.

A sztori szerint az Egyesült Államok és Oroszország között annyira elmérgesedett a viszony, hogy egy második Hidegháború kitörése fenyeget (fegyver nem dörren, ez ideológiai, kulturális, társadalmi, gazdasági, politikai összecsapásokból áll). Ennek ellenére hősünk kapja a feladatot, hogy akadályozza meg ezt az eseményt. A bemutatott változatban Grúziában, egy kis faluban kaptuk feladatunkul, hogy megöljük a helyi tábornokot, aki a lakosokat egy bányába kényszeríti le, hogy neki dolgozzanak.



Induláskor a "Védett házban" állíthatjuk össze a felszerelésünket, majd a Scout-módban felmérhetjük a terepet. Ilyenkor látjuk a lábnyomokat és ebből sok információt tudhatunk meg az ellenfeleinkről. Például, hogy a lábnyom mélysége alapján mekkora emberrel van dolgunk, mennyien vannak és merre tartanak. A célszemélyt sem jelölik meg nekünk az elején egy térképen, hanem nekünk kell megtalálni őt.

Ezután már csak a legideálisabb pozíciót kell megtalálnunk, de a kihívás még nem ér itt véget. A lövésnél ugyanis minden olyasmit figyelembe kell vennünk, amit a valós életben is, így a páratartalmat, a hőmérsékletet és természetesen a távolságot. Ha sikeres a lövés, el kell menekülnünk és vége.

A legtöbb küldetésben egy, maximum két lövést adunk le összesen hiszen ha felfedeznek, akkor bizony hamar végünk lehet. A játék leginkább dicsért része a nyitott világ. Szabadon járhatjuk be a teljes pályát és amint letettek minket, rajtunk múlik hogyan tudjuk le a feladatot. A napszakok váltakozása is folyamatos és természetesen meg kell várni a küldetésnek legmegfelelőbb időpontot a támadásra.

A Sniper: Ghost Warrior 3 jövőre jelenik meg és reményeink szerint a CI Games ezúttal valóban mindent belead a projektbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Az ilyen remek játékokban szokott lenni, hogy több 100 méterről is kiszúrnak, és pontosan lőni is kezdenek rá. :)
  • Zombee #3
    Korai lenne még azt mondani, hogy az eddigi legjobb mesterlövész játék lehet.
  • Ender Wiggin #2
    "A legtöbb küldetésben egy, maximum két lövést adunk le összesen hiszen ha felfedeznek, akkor bizony hamar végünk lehet."

    Hát a hangtompítók - lásd a fenti képet - korában ez azért elég necces...
  • AnuluWork #1
    "A bemutatott változatban Grúziában, egy kis faluban kaptuk feladatunkul, hogy megöljük a helyi tábornokot, aki a lakosokat egy bányába kényszeríti le, hogy neki dolgozzanak."

    Ha nem sikerül megölni, átszökik Ukrajnába, mint a Szakács Vilmos? :)