Castellum

Az Eidos bevételei csökkenek, mentik a folytatásokat

A Tomb Raider sorozat kiadója olyan nyilatkozatott tett más kiadókon keresztül, amely mutatja a jelenlegi pénzügyi eredményeit: “A dolgok kemények. A felelősség a következő generációs játékokon van.” Az Eidos a lomha eladásokat arra fogja, hogy a fogyasztók a következő generációs konzolokat várják, mint a Dolphin és a PS2, így bejelentették a negyedév eredményét, amelynek vége március 31-e volt. A nettó bevétel 83.5 millió USA dollár volt a negyedévben és 311.7 millió dollár a teljes éves időszakban, ez 14 %-os csökkenés. A játékkiadók nyeresége adózás előtt a negyedévre 99.8 millió dollár.

Magyarázva az Eidos jelenlegi és jövőbeli kilátásait Ian Livingstone elnök kijelentette, hogy az Eidos tapasztalata szerint a fogyasztóinak csökkenése a periódus igénye és folytatódni fog a hátrányos kereskedelmi állapotok miatt. Azt is elmondta, hogy a kiadók nem látják okát a helyzet javulásának mielőtt a következő generációs játékplatformok nem lesznek megalapozottak.

A következő főbb játékok lesznek a Tomb Raider, A Soul Reaver és a Championship Manager használási engedélye, és az olyan főbb licenszű játékok, mint a 101 Kiskutya. Hozzátéve, hogy Angeline Jolie, az Oscar díjas színésznő lesz a főszereplő a készülő Tomb Raider filmben. Az olyan folytatások, mint a Gangsters és Commandos, valamint, a Deus Ex, a Hitman és az I'm Going In szintén kiadásra várnak.

A sajtóközleményben az Edios elmondja, hogy tíz PS2 játék áll fejlesztés alatt és együttműködnek az olyan cégekkel, mint a Nintendo, hogy támogathassák az új konzoljaikat, melyek kiadása előreláthatólag 2001 végén lesz. A PS2 kiadása Észak Amerikában és Európában október 26-ra tehető, és az Eidos szerint a platform olyan játékokkal fog debütálni, mint az Eden a Core Design-tól, valamint a Timesplitters a Free Radical Design-tól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!