Mortimer

X-COM Alliance infók

(Avault) Az E3 számos egyedi játékának egyike lesz a Microprose által fejlesztett taktikai-akciójáték, az X-COM Alliance. A játékban Unreal engine-es környezetben irthatjuk csapatunkkal az idegeneket.

A játék készítésénél figyelembe veszik a korábbi részek történéseit is, és minden, a korábbi izometrikus játékokban megtalálható elem benne lesz. Az Unreal grafikai igényei miatt a játékon dolgozó 25 ember mintegy fele dolgozik a rajzokon és modelleken, a különböző képességek, tulajdonságok mozikban, animációban és textúrákban való megjelenítésén. Követik a Half Life fejlesztésénél már alkalmazott módszert is, miszerint nem külső tervezők előre meghatározott véleményéhez ragaszkodnak, hanem egy belső csapat folyamatosan birálja el a fejlesztés különböző fázisai során a csapattagoknál felmerülő dolgokat, így számos új ötlettel tudják gazdagítani a játékot. A grafikai motort is az Alliance igényeihez kell igazítani, pl. a testrészek mozgatása külön történik, egyszerre több dolgot is csinálhat a karakter (A lábak futnak, miközben a kéz újratölti a fegyvert a fej pedig új ellenfelek után kutat.) A mesterséges intelligencián is változtatnak, mivel itt az ellenségek élő idegenek, tehát folyamatosan aktívak.


Kifejlesztettek egy rendszert is az ellenfelek betanítására, hogy fel tudják ismerni a környezetet, hatékonyan használják ki a fedezékeket, könnyebben tudják kideríteni az ellenfelek hollétét. Fejlett harci manőverekre is számíthatunk tőlük, mint a körbevevés, meglepetésből támadás, fedőtűz. Persze az idegenek nem csak harcolnak, hanem megadott munkájuk van, amit rejtve kifigyelhetünk. Ha észrevesznek, riadót fújnak. Érdeklődnek az emberi technológiák iránt is, ezért ha elfognak egy embert, akkor megvizsgálják erősségeit, sebezhető pontjait, és egyből fegyvert hatékonyabb fegyverekre is számíthatunk. Módosíthatják az emberi fegyvereket is, persze ezt mi is megtehetjük az idegen fegyverekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!