Ötvös Tibor

Motorcycle Club - gagyi verseny jó motorokkal

Nagyjából egy hónapja jelent meg, de csak most tudunk írni a Motorcycle Club-ról, mely egy árkád motorverseny.

Vannak olyan játékok, melyeket nem reklámoznak agyon, a fejlesztési fázisokról sem készülnek videónaplók és a megjelenés előtt sem állnak sorba a rajongók az üzletek előtt. A Motorcycle Club is egy ilyen alkotás, mely azonban az alapokat tekintve igen érdekesnek tűnt.

A játékban a saját kis motoros garázsunkat és bandánkat kell fejleszteni, különböző versenyeken indulni és az ott összegyűjtött pénzből egyre jobb gépeket vásárolni, hogy egyre pénzesebb versenyeken indulhassunk és így tovább. Szóval a háttér nem túl bonyolult, de ez nem is hiányzik az ilyen játékokban ( a Need for Speed: The Run.ban is kicsit erőltetett volt ez a sztori-dolog).



Szóval a program három fajta motort kínál, melyek igazából csak abban különböznek, hogy a különböző aszfalt-felületen hogyan viselkednek. A chopper például a rögösebb, rosszabb minőségű utakon hasznosabb, míg a gyorsasági a tükörsima felületen pörög. Azonban nem kell gondolkodni azon, hogy az adott pályára, szakaszra milyen motorral induljunk, hiszen a verseny közben (!!) is válthatunk.

Ha nem tudjuk mikor kellene váltani, akkor sincs gond, a gép mindent megtesz, hogy ez kiderüljön számunkra. A három különböző motor három színnel van jelölve és verseny közben a képernyőn felbukkan, hogy milyen színű szakasz jön. Mi ekkor csak megnyomunk egy gombot és már azon a gépen megyünk, ami a legjobb a következő szakaszra.

Gondolom ebből kiderült mindenki számára, hogy a Motorcycle Club nem szimulátor, hanem az árkád műfajban próbál szerencsét. Éppen ezért próbálja az ember így is kezelni a címet, de sajnos a rángatózó kamera, a maximum közepes grafika, a nevetséges motorhangok és a teljesen ostoba MI nagyon ront a játékélményen. Pedig a gyártók adták a nevüket a gépekhez, így valódi Kawasaki pörög alattunk. De ettől függetlenül senkinek nem ajánlom megvételre, maximum kipróbálásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!