Ötvös Tibor

Sniper Elite 3 előzetes

2012-ben jelent meg a Sniper Elite V2, melyben bár akadtak kisebb hibák és bakik, de szerencsére a játékmenet nagyon jól sikerült és ez elsősorban a kill-cam látványos megoldásainak volt köszönhető.

A lopakodás és a csendes gyilkolások kisebb változatosságot hoztak a többi konkurenshez képest, éppen ezért volt örömteli a bejelentés, mely szerint már készül a Sniper Elite 3, mely Afrikában játszódik majd. A hétvégén a készítők már mozgásban is megmutatták az alkotást, melyben valóban lesznek igazi újdonságok és a kill-cam minden eddiginél látványosabb lesz. Ami azonban a legfontosabb, hogy a Rebellion minden fronton változtat és próbálja kiküszöbölni a rajongókat legjobban zavaró hibákat. Szebb lesz a grafika, nagyobbak a pályák, többféle fegyvert és járműveket kapunk... és fejlesztenek a mesterséges intelligencián is.

Utóbbi nagyon fontos, hiszen a V2 legkomolyabb hibája az volt, hogy ha egyetlen ellenfél kiszúrt minket valahol, akkor a pálya másik felén lévő katona is tudta, pontosan hol vagyunk. A Sniper Elite 3-ban ez már nem így lesz. Ha hibázunk, akkor azt még kijavíthatjuk, ha időben reagálunk. Például kiszúr minket egy ellenfél, erősítést kér, mi azonban gyorsan végzünk vele és fedezékbe bújunk. Ekkor a megérkező erősítés már nem tudja majd, hol vagyunk, csak a hullát látják (ha nem rejtjük el) és elkezdenek keresni minket. Ez a váltás fontos a rajongók számára.


A helyszín is igazi felüdülést jelenthet, hiszen a megszokott területek (Franciaország, Németország, Oroszország stb.) helyett Észak-Afrika tájain kalandozhat majd hősünk. Az előzőnél jóval nagyobb és nyitottabb pályákat kapunk és nem csak egy, maximum kétféleképpen tudhatjuk le a feladatokat. Az ellenfelek is bárhonnan előbukkanhatnak, így mindig figyelnünk kell minden irányba.

Fontos szerepet kapnak majd az ellenfeleink rangjelzései is, hiszen ha zajt csapunk egy vonuló csapat mellett, akkor a legalacsonyabb rangú katonára bízzák a felderítés feladatát. Ez egyébként számos lehetőséget rejt magában. Elcsalhatjuk a zajjal a magas rangú tiszt mellől a kíséretét, hogy utána végezzünk vele vagy egyenként szedhetjük le a ellenfeleket... vagy szimplán elterelve a figyelmüket elosonunk mellettük.

Változás történt a mesterlövészetnél is. A lövedék útvonalának hossza illetve a légzés mellett mostantól a szívverés is komolyan befolyásolhatja a célzásunkat. Minél gyorsabban ver a szívünk annál jobban mozog a célkereszt is, így érdemes lesz lenyugodni kicsit a lövések előtt. Sikeres lövés után pedig megjelenik a sokat változott X-Ray kill-cam, mely már nem csupán a csontokat mutatja, hanem az izmokat és a keringési rendszert is.

A legnagyobb előrelépés azonban, hogy mostantól már nem csak az embereknél lép be ez a kill-cam funkció, hanem a különböző járművek esetében is. Ez annyit jelent, hogy a lövéseknél láthatjuk az alkatrészeket illetve hogy mit találtunk el. Azt azonban még nem tudni, hogy vajon a mozgó gépeknél is működik majd ez a funkció, hiszen eddig csak parkoló autóknál láthattuk.

Mindenesetre a Sniper Elite 3 komoly lehetőségeket rejt magában és az MI kijavításával valamint a megújított kill-cammel kiegészítve egy újabb ragyogó világháborús kalandot élhetünk át... mindezt egy eddig viszonylag elhanyagolt helyszínen. A játék valamikor az idén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    Remek. "Relocation". Vazze, ez az idióta nem játszott az előző kettővel? Már egy lövés után muszáj volt elcsoszogni, mert különben bekerítettek. Ez a nagy újdonság?
    Télnyleg fantasztikus, az eddigi változatos, romos Berlin és környéke helyett most egy a monoton sziklákat kapjuk, ami már a 10 évvel ezelőtt MoH Breakthrough-ban is unalmas volt. Grafikailag és mechanikájában meg úgy tűnik semmi új a másodikhoz képest.
  • seepheeerd #1
    Az első rész tetszett...