Gyurkity Péter

A PlayStation 4 győzelmét jósolják

Egyes elemzők szerint két éven belül eldőlhet a konzolok versenye, míg a Microsoft javulást ígér.

Az új generáció két képviselője nemrég jelent meg, az eddig eltelt időszak azonban néhány elemző szerint már megmutatja számunkra, hogy mire számíthatunk. Azt jósolják, hogy a versenyfutást ezúttal a PS4 nyeri meg, ami ellen a Microsoft a tervezettnél korábban végrehajtott jelentős árcsökkentésekkel küzdhet majd.

A Wedbush Morgan elemzője szerint 2016 végére a PlayStation 4 mintegy 30 százalékkal haladhatja meg legnagyobb riválisának forgalmát, ami tetemes előnynek mondható. Addigra a Sony 37,7 millió példányt érne el (jelenleg 4 milliónál tartanak), a Microsoft pedig 29 millió darabot adhat el legújabb fejlesztéséből (ők december végéig 3 millió darabot értékesítettek), míg a Nintendo Wii U nagyjából 20 milliós eredményt mutathat fel. Elképzelhető azonban, hogy a Microsoft korán megkezdi a konzol árának lefaragását, ami azonnal javuló eladási adatokat produkálhat, így némileg módosíthatják majd az előrevetített pályát. Ebben mindhárom szereplő partner lesz, így 2016 végére a PS4 várhatóan 299 dollárt, az Xbox One 349 dollárt, a Wii U pedig 150 dollárt kóstál majd.

Fontos körülmény, hogy az új konzoloknak immár a folyamatosan megjelenő hordozható eszközökkel is meg kell küzdeniük, amikre kitűnő példa az nVidia által most bejelentett új Tegra K1 chip. Mivel ez a példány már a Kepler architektúrára épülő grafikus vezérlőt kapott, teljesítménye a cég állítása szerint az asztali konzolokkal lesz összevethető, ami (ha beigazolódik az állítás) nyilván nem lesz jótékony hatással ezen konzolok népszerűségére.

A Microsoft eközben javításokat és jobb felhasználói élményt ígér saját konzoljával kapcsolatban, ami elsősorban szoftveres változtatásokban mutatkozhat meg. Szóba kerülhet a hangvezérlés optimalizálása, az alkalmazások kezelésének javítása, és nyilván a Kinect további fejlesztése is - az árcsökkentés ezen lépéseket egészítheti ki a jövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dundiego86 #9
  A győztes konzol úgyis az lesz, ami előbb lesz törhető. Utána mind1 ki kémkedik, egy kis mókolás az alapkódban és már búcsút is inthetünk a BIG Brother kémlelő szemeinek...
 • Skyline #8
  Ez oké bál szerintem túl van ragozva. A Sony-nál meg nincs kötelező kamera.
 • CairoJack #7
  Skyline

  Gondolom ugyan azért, amiért az NSA lehallgatja az összes telefont, meg távolról tudja aktiválni az iPhone-ok kameráját, vagy amiért a Google meg "néha elmenti az Ön tartózkodási helyét". Bővebb infóért fordulj Snowdenhez. Biztos tudna mesélni. A lényeg az, hogy egy Orwelli szerkezetet én be nem engedek a lakásba. Nem hogy még fizessek is érte. Ráadásul úgy, hogy natív tolvajnak nevez a cég, aki gyártja. Hát a kanyukat.
 • Skyline #6
  Kémhadjárat meg kémkedő kamerák...Lol....

  Arra tud bárki válaszolni hogy unyan egy sonynak vagy microsoftnak mégis minek kellene egy tálag user kamera elött eltöltött pofája?:)
  //A Sony-nál nincs ilyen a kamera sem kötelező, a gép jóval erősebb, az exkluzív kínálat akárcsak a 360 esetében ismét erősebb lesz és mindezt jelentősen olcsóbban.
  Pc mellett aki nem akar jó exkluzív címekről lemaradni egyszer beruházhat ps4-re ha emberibb ára lesz. Az XBO eleve túlárazva jött gyenge hadrverrel a microsoftot ismerve tömve lesz multiplatform címekkel amik meg gyakorlatilag egy olcsóbb pc-n jobb minőségben tolhatóak.
 • rdt89 #5
  Számomra a legjobb konzol (ha most kemény lehurrogások lesznek) az x360 (nem a grafika miatt, nem az elavult hardwere miatt) azért, mert nem kell hozzá net kapcsolat éjjel-nappal valamint az RGH mint megoldás tökéletes rá (tudom ps3-ra is van egy hasonló hack mód) de engem az x360 az árával vett meg (nem újonnan hanem használtan) 20-ért vettem 2-es flashel 2 joyal és azóta 10-ért került bele RGH chip, ha azt beleszámítóm a 400gb-s külső Winchestert amit vettem hozzá 10-ért, akkor mondhatom, hogy 40-ért van egy olyan konzolom ami a rá fejlesztett játékokat bármikor szaggatás nélkül viszi, és ha akar se tud ellenőrízni neten keresztül senki, mert ezzel nem lehet használni a live-ot mert egyből ban jár érte. Offline játékhoz, meg Coop játékhoz tökéletes, egyáltalán nem hozott lázba egyik új konzol se, és az eddig rá bejelentett játékok se vérpezsdítőek. Van valami a mostani Generációnak ami a nextbe még nincs, neve: GTA 5, valamint autós játékokba se lesz egy darabig trónfosztás X360: Forza 4, Ps3: GT 6. Szóval én eddig úgy érzem nem lesz generáció váltás nálam, meg 20 ezer forintos játék vásárlás. Nekem a grafika másodlagos tényező, a játékélmény a legfontosabb. A mai napig előveszem (sokan talán nem ismerik) a Goblins nevű játékot, meg emulátor segítségével a régi nintendos Double Dragon és társait. Ezen játékok élvezeti szintje hihetetlen jók, valamint a Doom 1 az örök kedvenc. Ps 4 és Xone nem más mint egy kémhadjárat élvezeti burkolatba csavarva főleg az Xone (microsoft a gondolkodok és fagyok technológia győztese), szóval régi generáció örökre. :)
 • Szefmester #4
  cateran: Ha valaki meg is vette akkor az alapból megérdemelte. Pláne ha tudta hogy csak demo. Mintha a GT5nek is lett volna ilyen fizetős demója, meg ilyen olyan edisönje. És vehetsz mellé pár dolcsiért plusz pár pályát és autót. De ez a plusz pár dolcsi kb annyi a kiegekért mintha megvennéd megint a teljes játékot aktuális áron csak nem 1000+autót adnak 50pályával, hanem 25 autót 9 pályával...
 • cateran #3
  CairoJack: +1
  Mondjuk a bizalmat a Sony is eljatszotta nalam meg a PS 2-vel...amikor az egyik nagy kedvenc demojat! penzert arultak..penzert demot...na ne bassz (Gran Turismo 4 Prologue-rol van szo es felesleges picsongani hogy igy meg ugy..1 50 autot es 5 tracket tartalmazo demoert penzt kerni -a full jatekban valami 700 auto es 50 palya volt- a pofatlansag netovabbja, a ceg eltunt a "szarjon sunt" kategoriaju dobozomban)
  Szvsz mind2 ceg elmehet a busba...
 • cloud.strife #2
  CairoJack: +1
 • CairoJack #1
  Szerintem mindennél beszédesebb az, hogy 2 generációnyi X-box után úgy döntöttem, hogy a Vau már nem kell. Halo ide vagy oda, egész biztosan nem fogok X-bone-t venni. Azt még nem döntöttem el, hogy áttérek-e PS4-re, vagy maradok PC only, de az egész biztos, hogy a One be nem teszi a lábát a lakásba.
  Pedig nagyon vártam, de a gyenge számítási teljesítmény, a kötelező kinect (egy ilyen kém kamera nekem nem kell, köszi), és a napi szintű netkapcsolat igénye teljes egészében ellment a kedvem a vásárlástól.

  Igazából akkor döntöttem el, hogy nekem soha nem kell X-box one, mikor kiderült, hogy a játékokat sem lehet majd eladogatni. Igaz ebből visszatáncolt az MS, de a bizalmamat már végleg eljátszották.
  Én ezt az egészet úgy éltem meg, mintha az MS folyamatosan arcul köpködte volna a felhasználókat. Ha valaki így áll hozzám, mint vevőhöz, az takarodjon a termékével, ahova akar, de hogy tőlem egy forintot nem kapnak az biztos. A kinect kémkamera miatt meg még ingyen sem kéne.