Ötvös Tibor

Befektetők perlik az EA-t a Battlefield 4 miatt

A Battlefield 4 már eddig is komoly gondokat okozott a kiadónak, ám újabb fronton is harcolnia kell. Ma a második befektetői csoport jelentette be, hogy a játék gyenge szereplése valamint az Electronic Arts magatartása miatt beperli a céget.

Nem lenne meglepő, ha az Electronic Arts, mikor meghúzza a Battlefield 4 mérleget a végső eladásokat látván azzal szembesülne, hogy nem termelt szinte semmi profitot a program. Ez a hiány azonban nem elsősorban az eladásokból származna, azok viszonylag jól mennek. Sokkal nagyobb gondot okozhatnak a részvényesek, befektetők, aki átverve érzik magukat a Battlefield 4 kapcsán.

Majdnem pontosan egy hete jelentette be a Holzer Holzer & Fistel amerikai ügyvédi iroda, mely kimondottan a részvényeseket ért károkkal kapcsolatos ügyekre specializálódott, hogy pert indít az Electronic Arts ellen. Az indoklás szerint a kiadó átverte a részvényeseket a Battlefield 4 előrejelzéseivel és folyamatosan azt állította, minden rendben van a projekttel, ami a megjelenés után hazugságnak bizonyult. A gondok miatt a részvények árfolyama a július 24 és december 4 közötti időszakban 28 százalékkal esett, ami nagy kárt okozott a befektetőknek.Ma pedig egy újabb cég szállt be a harcba. Alig pár órája a Robbins Geller Rudman & Dowd LLP is bejelentette, hogy várják a károsultak jelentkezését és a korábban ismertetett indoklással pert akasztanak az EA nyakába. Ám a mostani beadvány azt is tartalmazza, hogy a DiCE a Battlefield 4 hibái miatt leállította az olyan, szinte borítékolható sikert jelentő projektek fejlesztését, mint a Star Wars: Battlefront 3 vagy a Battlefield 4 DLC-k. Ez pedig újabb esést okozhat az árfolyamban.

Közben pedig az Activision sem lehet túl boldog, hiszen bár a Call of Duty: Ghosts nagyon jól szerepelt a nyitányon (bár az idei legjobb premier címét nem tudta megszerezni), de az eladások azóta is folyamatosan esnek. Összehasonlításképpen a Black Ops 2 hasonló időszakban mutatott adataihoz képest 19 százalékkal, a Modern Warfare 3-hoz viszonyítva pedig 36 százalékkal teljesít rosszabbul a Ghosts. Éppen ezért a legtöbb elemző szerint ha jövőre nem változtat valamit a franchise játékmenetén és megoldásain, akkor előbb-utóbb veszteségessé is válhat az egyik rész.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • cateran #5
  who am I 7
  Olyan szinten nem vagy kepben, arrol amirol irsz, hogy az hihetetlen..2 mondatban osszemosod a tozsdeugynokot, a befetetot, az adomanyozast es a befektetest...Eszmeletlen...
  Azt ugye tudod, hogy reszvenyvasarlassal 1 adott ceget tamogatsz, ami valos ertek? (mar altalaban) Ahh nyilvanvaloan nem, hisz amit leirtal, az alapjan a tozsde az ordogtol valo (hogy jelenlegi mukodesi mechanizmusa valoban cinkes, csakugy, mint a bankok jelenlegi formaja es mukodese, az megint mas kerdes :D)
 • who am I 7 #4
  "A gondok miatt a részvények árfolyama a július 24 és december 4 közötti időszakban 28 százalékkal esett, ami nagy kárt okozott a befektetőknek."

  KI kéne egyszer s mindenkorra taszítani, ezt a manipuláción alapuló érték nélküli hazárdírozást (részvények) a pénzzel.Nyilván valóan nem 5 dollárt fektettek bele ezek a férgek, ahelyett, hogy a rászorulókat segítenék, mert gondolom az audi (meg mittoménmi), 15 villa, stb már rég megvan, csak az emberi kapzsiság,hatalom és pénz éhség határtalan.Örülök, h buktak ezek a szemetek, fektessenek valódi értékbe.
 • Gauge #3
  Az lenne az igazi karácsonyi ajándék, ha az elégedetlen vásárlók is pert indítanának. BF4 egy igazi parasztvakítás: sok bug, az elődőkhöz képes szarabb játékmenet, instabil multi serverek.


  FUCK EA!!!!
 • Renátó1985 #2
  Nem azert pereltek be mert nem megy hanem azert mert hazudtak a befektetoknek. Az, hogy minket vasarlokat is atvertek mar csak hab a tortan.
 • goldmember #1
  Kurva amerika! Szarul megy a cég akkor beperlem? Add el köcsög a részvényt és fektess másba!