Ötvös Tibor

Battlefield 1 próbakör


Kipróbáltuk a Battlefield 1 multiját és bár nagyon jó volt ismét a világháborús fegyverekkel harcba indulni, de a sivatagi pálya sivársága azért nem adott olyan hatalmas élményt.

Persze, persze, egyetlen, ráadásul béta-állapotban leledző szakasz alapján megítélni a Battlefield 1 egész multis részét nem lehet, de mivel az Electronic Arts és a DiCE ezt a változatot küldte el, így csupán ennek segítségével tudunk véleményt alkotni a programról. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem nagyon szoktam multiban játszani, jobban élvezem a jól kidolgozott szóló kampányt és az izgalmas sztorival rendelkező játékokat (CoD: Modern Warfare 1-2, BioShock vagy korábbról az Undying). A Battlefield 1 mégis érdekelt és ezért kíváncsian vártam a multis lehetőséget.

A jelenleg is zajló bétában egyetlen helyszínt, a Sínai-félsziget sivatagos része, szóval sajnos nem a számos demóban is látható St. Quentin ködös és esős, jóval hangulatosabb térképét kapjuk meg. Mindegy, eső helyett marad a szikrázó napsütés és a sivatagi táj, ami azonban annyiból rossz, hogy teljesen kopár az egész. Persze, ez így van a valóságban is, de azért pár homokviharnál többre lenne szükség ahhoz, hogy a "változatos" címkét ráragaszthassuk a területre.



A kasztok közül kiválasztjuk a számunkra legszimpatikusabbat, majd a térképen megjelenő indulási területek egyikét kiválasztva el is indulhatunk a harcba. Ez a választás fontos, hiszen itt tudunk egyből valamely járműre vagy lóra pattanni. A rendszer pontosan úgy működik, mint a Battlefrontban, azaz a pályán később nem találunk garázst vagy bármi mást, itt kell eldönteni hogy gyalogosan vagy járművel indulunk útnak.

A térképen két mód volt kipróbálható: a Conquest nagyon furcsának tűnt ezen a szakaszon, hiszen két zászló kivételével igazából bárhonnan leszedhetett egy mesterlövész, nehezen védhető helyekre tették őket és nyílt terepre. Szóval aki szeret nagy távolságból figyelve leszedni másokat, annak tökéletes választás lesz a sivatagi móka. A Rush már kicsit más, hiszen itt csökken a pálya mérete és így jóval izgalmasabb és látványosabb küzdelmeket tudhatunk le a többiekkel. A kasztok közül az Assault a legerősebb és vele lehet a legjobban érvényesülni kezdőként. A hős-egységek pedig szintén igen érdekesnek tűntek. Alkalmanként felbukkan pár kis fegyver-ikon, mellyel aktiválhatjuk a hősünket. Ez annyit jelent, hogy a karakterünk minden egyes korábbi képességét elfelejti, cserébe viszont erősebb fegyvert, komolyabb páncélt és több életerőt kap.

Ami zavaró volt az a lovak szívóssága, ami kicsit nevetséges. Nagyjából a tankokkal vannak egy szinten és ez azért nem igazán élethű. Mindenesetre a Battlefield 1 sivatagi pályája engem annyira nem győzött meg, de ez persze változhat majd ha valami változatosabb szakaszt is megmutat a kiadó. Ráadásul akadnak még gondok, a grafikától sem dobtam el magam... Összességében a Battlefield 1 multija után nem változott meg az életem, továbbra is a szóló játékok mellett teszem le a voksom és éppen ezért nagyon várom a Battlefield 1 kampányát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #6
    Jó kérdés:) A spawn rendszerrel nincs semmi baj. Épp az, h szerintem még egyszerűbb, mint korábban:).
  • McLarenpowa #5
    ??? Mi bonyolult benne? :D
  • SigS #4
    Nem rossz, de nem ájultam el. A spawn-képernyőn még lehetne csiszolni, kicsit bonyolult így elsőre
  • Gauge #3
    Egyetértek. A tesztelő pedig máskor kérje ki olyan véleményét, ki jártas a témában.:)

    Ez a béta jobban visszahozza a BF hangulatát, mint a BF4, amiben a RUSH mode-ot teljesen tönkre vágták, a környezetet gyakorlatilag statikussá tették. Viszont az ára felháborítóan magas!!!
  • laci4321 #2
    Teljesen egyetértek az első hozzászólóval. A grafika elképesztő, a környezet teljesen rombolható (minden menet más, mert mindig más házat robbantanak fel :D ), mégis a lehető legtöbb számítást a szerver végzi, így nálam 80-100 fps-el és gyönyörűen folyékonyan fut a játék, valamint olyan pinggel amiről nem is gondoltam volna hogy képes a netem. (Mert hogy bármilyen más FPS-ben eddig rosszabbat tapasztaltam.)

    Viszont játékélményileg még lenne rajta mit csiszolni.
  • McLarenpowa #1
    "a grafikától sem dobtam el magam..."
    Pedig nem hiszem, hogy létezik ma ennél szebb, jobban optimalizált játék, szvsz fantasztikusan néz ki.

    "Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem nagyon szoktam multiban játszani"
    Akkor lehet, hogy nem neked kellett volna tesztelned... :)