Gyurkity Péter

Indul a Battlefield Mobile bétája

A cég bejelentette a közelgő tesztperiódust, a játék ezt követően ingyenes lesz.

Még április folyamán számoltunk be arról, hogy mobilra jön az EA egyik legismertebb és legnépszerűbb alkotása, akkor azonban nem sok részletet árultak el erről az illetékesek. A jelek szerint gőzerővel zajlik a munka, így most néhány kérdésre konkrét választ kaptunk.

A stúdió saját támogatói oldalán tette közzé a nagy nyilvánosságnak szánt főbb részleteket, ebben azt árulják el nekünk, hogy az ősz folyamán elindul majd a mobilos változat bétaverziója, annak tesztelése. A folyamatot elnyújtják, az első körben egy meglehetősen szűk rétegnek teszik majd elérhetővé a próbaverziót, ez ugyanis az androidos készülékkel rendelkező indonéz és filippínó felhasználók számára lesz választható opció, a többi régió és az érdeklődők nagyobb hányada csak a későbbiekben csatlakozik majd ehhez. Maga a béta sem lesz teljes, hiszen egyetlen nagy térképet tesznek csak elérhetővé, ez a Grand Bazaar lesz, ami pedig a meglévő játékmódokat illeti, eleinte kizárólag a Conquest lesz csak választható.

Ahogy közelebb kerülünk majd a korábban beígért, várhatóan 2022-ben esedékes hivatalos megjelenéshez, a cég további információkat árul majd el a később választható térképekről és üzemmódokról, azt azonban már most közölték velünk, hogy az úgynevezett crossplay-funkció nem jelenik itt meg, tehát a konzolos és PC-s verziókat nem ötvözhetjük majd a mobilos változattal, hiszen ez utóbbit kifejezetten a hordozható készülékekre fejlesztik, az átjárhatóság figyelembe vétele nélkül. Ebben a szegmensben is csak az egyik nagy tábort támogatnák (egyelőre), a bétára ennek megfelelően kizárólag a Google Play erre kijelölt lapján jelentkezhetünk, hogy a későbbiekben megfelelő tájékoztatást kapjunk a további fejleményekről.

A hivatalos megjelenést követően a játék ingyenes marad, azon belül kizárólag a kinézetet egyedire szabó elemeket szerezhetünk majd be, az egyes évszakokra vonatkozó, opcionális battle pass-ok alkalmazásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Whysper #3
    Mondjuk azért,ha megnézed a careereket. akkor elég erősen nem Ázsiai pozicók vannak

    Vancouver - Still Creek, Canada
    Austin, United States
    Pasadena, United States
    Redwood City, United States
    Seattle, United States
  • zola2000 #2
    Ha jól látom nemrég húzta fel ezt a fejlesztőt az EA
    https://www.ea.com/ea-studios/industrial-toys/about

    Mostanában minden sikeres (értsd milliárd dollárnak megfelelő bevétel pár hónap alatt) mobiljáték Kínában készül: PUBG mobile és COD mobile: tencent timi studio, genshin impact mihoyo, a tower of fantasy szintén kínai fejlesztő, kíváncsi leszek hogy sikerül e változtatni ezen a trenden

    (Nem a fortnite sem volt olyan az is "csak" párszáz millió dollárt ért el)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.09.12. 11:56:41
  • zola2000 #1
    "az androidos készülékkel rendelkező indonéz és filippínó felhasználók számára lesz választható opció"

    Na igen itt délkelet Ázsia a fő piac. Viszont az hogy nem átjárható a pc/konzolverziók között látszik hogy nem gondolják annyira komolyan. A fortnitenél és a warframenél és a genshinnél például simán megoldották az átjárhatóságot, tehát ugyanaz a játék fut mobilon is mint nagyobb gépeken. Persze akkor nem futna jól olcsóbb telefonokon.