Ötvös Tibor

Battlefield 5 - női főszereplőt kap a játék?


Érdekes hírek kerültek fel a netre a Battlefield 5 kapcsán az elmúlt napokban és most ezeket foglaljuk össze.

Érdekes trend figyelhető meg a népszerű FPS-ek világában. Miközben a rajongók többsége arra vágyik - legalábbis a hivatalos fórumokon olvasható hozzászólások alapján -, hogy a Call of Duty, a Battlefield de még akár a Medal of Honor is visszatérjen a világháborús környezetbe. Azonban a kiadók és a fejlesztők tovább erőltetik a jelenkort, az utóbbi időkben pedig kisebb lépéseket tettek a futurisztikus megoldások felé. Azt várhatnánk, hogy akkor az eladások csökkennek, hiszen nem találkozik a két tábor igénye, de nem ez a helyzet. A Call of Duty folyamatosan rekordokat dönt, a Battlefield sem tesz lépéseket az ügyben, a Medal of Honor pedig már leszerepelt.

Korábban már olvashattunk, hogy a Battlefield ötödik része talán megpróbálkozik a klasszikus világháború vonallal, ám a héten megjelent értesülések alapján épp az ellenkezője kezd kibontakozni. De kezdjük az elején. A Battlefield 5 (cseppet sem biztos, hogy ez lesz a végleges címe) elméletileg a közeli jövőben és többnyire Észak-Amerikában, azon belül is lényegében az Egyesült Államokban játszódik. A szóló mód egy katonai puccs körül forog, a főszereplő pedig egy nő lesz. Ha ez igaz, akkor a Battlefield történetében első alkalommal irányíthatjuk a gyengébbik nemet.A Battlefield 5 világában kiemelten fontos szerepet majd az időjárás és így random módon kapunk a nyakunkba különböző katasztrófákat és eseményeket. Így a pályán felbukkanhatnak tornádók, jégesők, szélviharok és áradások is. Multiban összesen öt különböző karakterosztályt kapunk és választhatunk, hogy női vagy férfi katonát szeretnénk. A videóban szereplő leírás alapján a Battlefield 5 júniusban, az EA Play-en mutatkozik be és utána rögtön elérhetővé válik a béta változat.

Ezek után pedig érdemes elgondolkodni és visszaidézni azt a kikerült leírást, mely szerint az EA Play idei rendezvényén a Battlefield 5 is kint lesz (így már két helyről kaptuk meg ugyanazt az infót). És akkor talán a többi cím sem pletyka és visszatérhet a Command & Conquer illetve a Mercenaries franchise is. A kiadó természetesen nem kommentálta a mostani értesülést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bdzsana #11
  OMG. Szerinted ez az általános?:D A félmeztelen csajok mindegyik stream oldalt elárasztották. Gitároznak énekelnek, játszanak, filmet kritizálnak, verset mondanak....
  De ne ebből általánosíts már kérlek, hanem menj fel egy cod, vagy cs szeróra, vagy fórumra számold meg a lányokat.
  Ha elmész egy játékkiállításra/fesztiválra úgy tűnhet milyen sok csajt érdekel, de vond le belőle a hosteseket, a cosplayeseket meg a kockák barinőit és máris nem lesz olyan változatos a kép. (Ettől függetlenül nő a női játékosok aránya, ezt a tényt nem cáfolom, de azért na..)
  Egyébként meg most éppen a filmekről beszéltem.
 • Whysper #10
  Hja férfiaknak mi? felmész a stream odlalakra ahol semmit sem látsz csak ,hogy cuki meg full bomba csajok szines fülessel streamelik magukat meg ahogy éppen CS-nek vagy dotaznak meg stb. :) Ennyi. Nincs már határvonal . Mindenki tud mindent. (csak tolatni nem meg hűtőszekrényt felvinni az emeletre) ;)
 • bdzsana #9
  Ezeknek a jó része is inkább férfiaknak szól. Másrészt meg még mindig 1000x több jut ellenpéldára.
  A Hunger Games egyértelműen női film, ezt a példát elfogadom.

  Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2016.04.11. 17:45:58
 • BCs design #8
  totál lényegtelen egy agyatlan fps-nél :D
 • SigS #7
  Nem tanultak a 2142-ből? Megint buknak egy akkorát mint a ház...
 • Gauge #6
  Amilyen fos lett a BF4, BF5-től már amúgy várok túl sokat...
 • cateran #5
  Az uj SW filmek pl?:P Meg a Ghostbusters? Hunger Games? Spy? Meg 1 csomo van meg...Amire te utalsz, az a 80-as, 90-es evek es ott sem foszereplok, hanem max mellekszereplok voltak
 • bdzsana #4
  Az az egyre több kb az 5%-ot se éri, csak többet beszélnek róla maximum.
  És azokat sem hiszem a feministák erőszakolták ki, mert főleg férfiaknak szólnak.
  (nagy csöcsök, feszülős bőrcucc, tisztelet a kivételnek)
 • Ender Wiggin #3
  Pár évtizede még a "klasszikus" meséken nőt fel egy kislány, ahol a herceg megmentette a sárkánytól a királykisasszonyt. Ma meg mit lát? Hogy a királylány nemcsak, hogy megabálja a sárkányt, de a herceget is. A női főszereplők a filmekben kb. férfiakat alakítanak (akik néha könnyes szemmel néznek a kamerába). Hollywood azt hiszi, hogy egy nő csak akkor erős, ha fizikai fölényben van a férfiakkal szemben...
 • Zoliz #2
  Nektek nem tűnik fel, hogy egyre több világsikerben nő lesz a főszereplő? Csakis az utóbbi 1-2 évről beszélek, korábban az erő és hősiesség képviselete megmaradt a férfiaknak. Jön a szellemirtók is, minden férfihőst xénák fognak leváltani annyira erős a feminista nyomás Amerikában.