Ötvös Tibor

Közepesen kezdtek az Xbox One játékok is

A PS4 után az Xbox One első exkluzív alkotásai sem váltották meg a világot. A Ryse: Son of Rome például kimondottan rossz kritikákat kapott, míg a Forza Motosport 5 jól szerepelt.

A nyitócímek szerepléséből nem lehet még komolyabb következtetéseket levonni, ám az jól látszik, hogy a piacra frissen belépett generáció első alkotásai nem váltották meg a világot. Ez annyira nem meglepő, hiszen az X360 és PS3 megjelenésekor sem kaptak sokkal jobb pontszámokat az első alkotások. A Perfect Dark Zero és a Kameo: Elements of Power is elfogadható volt, ahogy a Resistance: Fall of Man és a MotorStorm is. Ám egy hónappal később már megmutatta valódi erejét mindkét gép, hiszen kijött a Condemned, a Fight Night Round 3 vagy a Call of Duty 2.

Korai volt a váltás?
  • Igen
  • Nem
A PS4-es nyitányról már beszámoltunk, most ideje az Xbox One kínálatot megtekinteni. Először nézzük azt a két címet, melyek kimondottan jól szerepeltek a kritikusoknál és miattuk talán érdemes megvenni a gépet. Ez a Killer Instinct és a Forza Motosport 5. Előbbi átlagosan 7-8 pont között kapott, utóbbi viszont elérte a kilencet is. Kicsit megosztóbb volt a Dead Rising 3, mely kapott 9 pontot, ugyanakkor hatot is. A Crimson Dragon egy közepes alkotás, a Lococycle viszont kimondottan rossz pontszámokat kapott (1.5-7 között ingáztak az értékelések).


Végül pedig érdemes kicsit bővebben is szemügyre venni a Crytek system-seller címének szánt akciójátékát, mely a Ryse: Son of Rome címet kapta. Azonban nem biztos, hogy ez összejön, bár a Dead Rising 3 mellett csak ez a cím nyújthat kikapcsolódást az akciójátékok szerelmeseinek (most az exkluzív alkotásokról beszélünk). A kritikák alapján azonban csupán egy 5 pontos programról beszélünk, ami egy 20 ezer forintos alkotás esetében azért elég pofátlan minőséget fest előre (ez a PS4 játékok esetében is igaz).

Ha az X360-PS3 generációt vesszük alapul, akkor december-január környékén kellene, hogy érkezzenek az igazán ütős Xbox One-PS4 címek, ám ennek jelét nem látjuk. Természetesen jönnek majd a jelenleg is elérhető programok felturbózott változatai (Call of Duty: Ghosts vagy Assassin's Creed IV: Black Flag), de olyan exkluzív programról nem hallunk, mely bekerülhetne a Karácsonyfa alá.


Személy szerint éppen ez a bajom ezzel a váltással. Az előző generációnál nagyon látszott a különbség, hiszen mondjuk egy kicsit pixeles Silent Hill után a Condemned - akkori szemmel- csodásan kidolgozott világában, addig nem látott részletességű helyszíneken valódi előrelépés volt. Most azonban nem látszik ekkora különbség, ráadásul valószínű a mostani gépeket sem facsarták még ki teljesen. Elég csak a Beyond: Two Souls képi világára gondolni és összenézni azt mondjuk a Dead Rising 3-mal. Most komolyan, melyik a szebb?

Ráadásul amíg a mostani generáció is aktív, valószínű jóval kevesebben váltanak, hiszen ki akarja megvenni 169.990 forintért az Xbox One-t és hozzá mondjuk áprilisban a Watch Dogsot 19.990-ért, ha a szobában álló PS3-ra 13.999-ért is megvásárolhatja. Mindenesetre még egy "konzol" bemutatkozása hátra van: a Steam Box. Nem elképzelhetetlen, hogy a Valve gépe lesz a mostani generáció Wii-je, azaz a titkos befutó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #4
    De hogy kiemeljek neked par dolgot a Q&A reszbol:
    "Fogok tudni saját konfigurációt építeni a SteamOS futtatásához?
    Igen.
    Buherálhatom ezt a konfigurációt? Futtathatok rajta más operációs rendszert? Módosíthatok a hardveren? Telepíthetek saját szoftvert? Építhetek belőle robotot?
    Persze.
    Letölthetem az operációs rendszert kipróbálás céljából?
    Lehetőséged lesz majd letölteni (a forráskódot is beleértve, ha érdekel az ilyesmi) de még nem."
    illetve
    "First and foremost, there isn’t a single static spec — even for the Valve-made beta units. The prototype units will ship with an Intel Core i7-4770, an Intel Core i5-4570, or an unidentified Core i3 CPU. As far as GPUs go, there will be a mix of Nvidia Titan, Nvidia GTX780, Nvidia GTX760, and Nvidia GTX660 models — all with 3GB of GDDR5. All units will ship with 16GB of DDR3-1600 RAM, hybrid 1TB/8GB SSHDs, and a 450w power supply. Impressively, all of this equipment is designed to fit inside a 12-inch x 12.4-inch x 2.9-inch case. Really sleek stuff."
    Egyedul a merete lenyugozo, a hutes meg 1 jo kerdes....
  • cateran #3
    Aztan beleert a kezed a bilibe es felebredtel..a SteamBox 1 sima pc...haho, a konfiguraciok 200 eve elerhetok a neten...
  • Evoluti0N #2
    Na, álljunk meg egy pillanatra! Jól értem, amit írsz? Azt mondod, hogy SteamBox-on tudsz majd játszani XBox360/One/PS3/PS4 játékokkal is? Ezt meg honnan veszed? :D
    Megmondom, hogy mi a baj a Steambox-szal (vagy mi a neve). Az, hogy egy PC. Különböző gyártók fogják csinálni, különböző erősségű változatok lesznek. Szóval nem lesz meg az, ami megvan a konzoloknál, mondjuk PS4-nél, hogy mindegyik PS4-en ugyanúgy fog futni mindegyik játék. Emellett exkluzív játékok se lesznek rá. Ugyanazokat a játékokat lehet játszani rajta, mint PC-n. Akkor most ez miért is nem egy PC?
  • Macropus Rufus #1
    a SteamBox-ban több fantáziát látok mind a másik két cuccban összesen.
    Eleve platformfüggetlen a cucc, tehát szélsőséges esetben akár az összes XBox360/One/PS3/PS4 játékkal játszhatok, mind ezt egy gép áráért.
    + ha akarok akkor játszhatok pl. PC játékkal is amit ugye a fent említett konzolokon képtelenség.