Ötvös Tibor

Újabb skalpokat tűzhettek ki a warezolók

Újabb két cím került fel jóval idő előtt a különböző warez-oldalakra. A tegnap bemutatott Lego Marvel Super Heroes mellett ma már a Batman: Arkham Origins különleges kiadása is tölthető.

Kiölhető a warez?
 • Van, volt lesz
 • Ilyen árak mellett...
 • Mi az a warez?
A warez újabb skalpokat tudhat magáénak, ami nem túl meglepő. Az azonban már annál inkább, hogy a hétvégén felkerült két cím közül az egyik a Lego Marvel Super Heroes, melyet éppen tegnap próbálhattunk ki és még közel egy hónap van a hivatalos megjelenésig. Ez azonban nem akadályozta meg a "kalózokat" és valószínű már millióan élvezik a programot.

A másik meglepetés ma kopogtatott be a Batman: Arkham Origins képében, mely ráadásul nem is a sima, standard kiadásával került fel a torrent-oldalakra, hanem rögtön a Special Editiont töltötték fel és szedték le rögtön jó pár ezren. Ám mielőtt bárki azzal jönne, hogy "az a piszok PC-s warez ismét teret hódított" érdemes megemlíteni, hogy a fenti címek egyike sem számítógépeken lett elérhető.


Mind a Lego Marvel Super Heroes mind pedig a Batman: Arkham Origins a PS3 tulajokat tehette boldoggá. A Sony gépét sokáig warez-mentesnek gondolták, ám pár éve már bebizonyult, hogy ez nem igaz. Mindenesetre az X360 tulajok eléggé fel vannak háborodva a torrent-fórumokon, hiszen eddig többnyire a saját változatuk került fel, most azonban megváltozott a trend.

Ha már a PC-s warez került szóba, akkor kicsit érdemes összehasonlítani az utóbbi pár hónapban torrent-oldalakra felkerült játékokat. Az már jól látszik, hogy a PC-s védelmek jobban működnek, hiszen a Fifa '14 például a mai napig nem található meg a nagyobb hazai oldalakon, míg konzolokon már a megjelenés előtti napokban kijött a Pro Evolution Soccer 2014-el együtt (utóbbi PC-n is felkerült).

Így már kicsit jobban érthető, hogy az Activision miért is ódzkodott annyira attól, hogy a Call of Duty: Ghosts idő előtt eljusson a terjesztőkhöz. Komoly átvilágításra lehet számítani a WB Games háza táján, hiszen mindkét, most kikerült alkotás az ő logójuk alatt jelent meg. A kiadó azonban még nem kommentálta az eseménysort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Skyline #18
  Kint van a warez változat Pc-n tegnap este óta....Éjjel kétszer annyian szedték le mint a két konzolváltozatot összesen kettő nap alatt...Az eladásokat meg majd meg lehet nézni. De persze a Batman játékok sem a minőségükről híresek.:)
  Erről ennyit.
 • Elmin #17
  Vajon mikor tanulja meg az író, hogy a warez és a torrent nem ugyanazt jelenti, még ha valamennyire közel is állnak egymáshoz?
 • Skyline #16
  Kismilliószór írtam számokkal bizonyítva és bizony valós arány. Bármelyik címre igaz legyen az akármennyire is minőségi pc-n, vagy olcsó. Ha nincs multi vagy okosan levédett single (lásd Diablo 3) akkor pc eladás béka segg alatt, a warez meg egekben.
  Konzolon a warez a béka segge alatt az eladásokhoz képest.
 • Narxis #15
  Ha nem is pont ilyen számokkal de az arány kb. ilyen sajnos.
 • Szefmester #14
  Azért ezekről a számokról kicsit bizonyíthatóbban is írhatnál...
 • kissssss #13
  kellet neked emlegetned
 • IMYke2.0.0.0 #12
  Bocsi
 • Skyline #10
  Semmi. Letöltik párezren és megveszik 4-5 millióan.
  Ugyan ez pc-n: letöltik többszáz ezren, megveszik nagyon jóesetben 1 millióan.

  Ennyi.
 • Zombee #9
  Régen is ugyanilyen volt az eladások aránya, már a PSX korszakban is.
 • kissssss #8
  kell a halálnak az a marha, ne emlegesd már.