Ötvös Tibor

Korhatáros lesz a Telltale Batman-játéka


Az eddigi legbrutálisabb Telltale-játék lesz a nyáron megjelenő Batman-kaland.

A Telltale Games az utóbbi időben nem igazán volt képes túllépni a The Walking Dead és a The Wolf Among Us sorozatokban bevezetett és tökélyre fejlesztett játékmeneten és megoldásokon. Bár a Tales from the Borderlands még viszonylag jól sikerült (ez köszönhető annak, hogy az alapul szolgáló franchise is hasonló képi világgal rendelkezett), ám a The Walking Dead második évadán már lehetett érezni az elmúlást, ami aztán a Game of Thrones kapcsán már teljesen kiütközött.

A grafika ugyanis elavult, a megoldások már nem hatnak ránk az újdonág erejével (pedig van még lehetőség a műfajban, lásd Life is Strange) és sajnos ezt a véleményünket a The Walking Dead minisorozatának első része sem változtatta meg. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy a még cím nélküli Batman-játékkal ismét valami izgalmasat készítenek a csapat tagjai. Ma ugyanis felkerült pár részlet az alkotásról, melynek első epizódja már a nyáron meg is jelenik.



A legfontosabb, hogy a Batman a 18 éven felülieknek! besorolást kapja és így nem fognak finomkodni az alkotók. Az is lényeges, hogy maga a történet Bruce Wayne-re és szuperhős alteregójára koncentrál és így Robin, Nightwing és a többi társ nem kap szerepet a programban. Alfred Pennyworth, Vicki Vale, James Gordon és Renee Montoya azonban fontos szerepet kapnak. A sztori teljesen önálló lesz, nem egy képregényt vagy filmet dolgoznak fel a készítők.

Mivel a csapatot kimondottan izgatja az a téma, hogy milyen hatással van Bruce-ra Batman élete és viszont így szinte minden résznél választhatunk, hogy hősként vagy átlagemberként lépünk színre. Természetesen mindkét esetben következményei lesznek a dolognak az életünkre. Ugyanakkor persze bármit is tesz Batman, az Gotham City lakosainak létét is befolyásolja. És itt lép be a képbe a gonosztevők csapata, akikről azonban még semmit nem árult el a Telltale. Nagyon meglepődnénk azonban, ha Kétarc, Rejtély, Pingvin és legfőképpen Joker kimaradna a sztoriból.

Reméljük hamarosan megkapjuk az első képeket vagy trailert is a játékhoz, mely az új információk alapján az év egyik legjobban várt címévé lépett elő a listámon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #2
    Ha "csak" a szokasos Telltale szinvonalat hozza a cucc akkor mar azonnal vevos,ha meg sikerul tenyleg tovabbfejleszteni,melyiteni a moralis dolgokat,a donteseket stb...akkor ev jateka
  • Tikal #1
    "Természetesen mindkét esetben következményei lesznek a dolognak az életünkre. Ugyanakkor persze bármit is tesz Batman, az Gotham City lakosainak létét is befolyásolja."
    na erre kiváncsi leszek, ugyanis eddig pont ez hiányzott a sorozatból.. bármit tettél mindig ugyanazt a végkifejletet kaptad, csak másképp lett elmesélve.