Ötvös Tibor

Sokat tanult elődje hibájából a Batman: The Enemy Within

... de még így is messze van a tökéletestől a Telltale Games új Denevérember-kalandja. Persze a The Enigma remek kezdés, legalább hibákkal nem találkoztunk benne.

A Telltale Games egyre-másra ontja magából a különböző játékokat és ez sajnos az utóbbi években érezhetően a minőség rovására ment. Jelen pillanatban is több projektjük fut egyszerre, hiszen még éppen csak lezárták a The Walking Dead harmadik évadát és megkapta második epizódját a Galaxis őrzői, de már elindult a Minecraft kalandjuk második szezonja, készül a The Wolf Among Us Season 2 és a The Walking Dead utolsó évada, illetve a héten megjelent a Batman: The Enemy Within első fejezete is. Miután az előző Denevérember-kaland hagyott némi kívánnivalót maga után, így személy szerint kissé tartottam a második évadtól, de a The Enigma címet kapott epizód megnyugtatott.

A sztori ott folytatódik, ahol az előző befejeződött, azaz Lady Arkham fenyegetése óta Batman és a rendőrség szorosan együttműködik, hogy elkapják a különböző rosszfiúkat. Azonban egy eddiginél nagyobb fenyegetés jelenik meg... pontosabban tér vissza Rébusz személyében, aki még Denevérember felbukkanása előtt volt Gotham réme. Nagyjából ennyit nyújt a The Enigma, valójában csak megalapozza a második évadot és felvezeti, illetve összeköti az előző évad eseményeit a mostanival.


Szerencsére azonban a TellTale Games láthatóan tanult a korábbi évad hibáiból és számos ponton frissítették a külsőségeket és a játékmenetet is. A grafika már az első pillanatban láthatóan szebb lett, mint a most futó sorozatok legújabb részei (előtte tudtam le a The Walking Dead befejezését szóval volt összehasonlítási alapom). Szerencsére komoly grafikai hibákat sem fedeztem fel, nem voltak későn megjelenő tárgyak vagy személyek, így ezzel a résszel nincs gond. A játékmenetben is megjelentek új megoldások, így például bizonyos részeknél egymás után több gombot is le kell nyomnunk ahhoz, hogy letudjuk a feladatot. Ez egyébként már a The Walking Dead harmadik évadában is előjött, ám itt nem ugyanazt a gombot kell egymás után lenyomni.

Mivel Rébusz a főellenség, így az agyunkat is tornáztatni kell. Persze ehhez kell majd angol tudás is, bár az is igaz, hogy ha kipróbáljuk egymás után a négy választ az adott fejtörőre, akkor végül rátalálhatunk a helyes válaszra is. Amit azonban ismét ki kell emelni, az a töltési idők hossza. Ezen a Batman-franchise esetében valamiért nem tudnak javítani, így alkalmanként perceket várhatunk, mire megjelenik a következő jelenet, szakasz. Ezt leszámítva a Batman: The Enemy Within nagyon jól kezdett, és csak remélni lehet, hogy hasonló elánnal folytatja majd a történetet. Az évad végén visszatérünk a programra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!