Gyurkity Péter

Itt a Kogan második olcsó okostelefonja

Kellemes hardveres jellemzőkkel, alacsony áron érkezik a cég második készüléke, amely az Egyesült Királyság mellett több európai országban is megjelenhet.

Legutóbb még 2011-ben, egy Chromium OS-t futtató laptop piacra dobásának alkalmából írtunk az ausztrál eredetű cégről, azóta azonban sor került néhány változásra. Bemutatták például első okostelefonjukat, amely legfőbb előnyeként az alacsony árat vonultatta fel, most pedig befutott a második fejlesztés is, hasonló koncepció jegyében.

Az új példány ezúttal is az Agora név alatt jelenik meg, ennek főbb jellemzőit szintén megismerhetjük a hivatalos oldalon. Az ezúttal lekerekített külsővel érkező példány a MediaTek négymagos, 1,2 GHz-es órajelű MT6589 chipjére épül, amely Cortex-A7 magokra támaszkodik. Ehhez 1 GB RAM, egy 4 GB-os belső tároló, microSD, valamint egy 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató IPS LCD érintőképernyő társul, Android 4.2.2 Jelly Bean kíséretében.

Fontos megemlíteni, hogy a telefon két SIM-kártyát fogad be, emellett pedig a teljes listán egy 8 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles elülső kamera, egy 2000 mAh-s cserélhető akkumulátor, 3G (850/1900/2100), WiFi 802.11 b/g/n, illetve Bluetooth 4.0 elérés található. Ahogy a közvetlen előd, úgy az új példány is függetlenítve érkezik.

Az Agora 5.0" Quad-core a szigetországban 149 fontot, az Egyesült Államokban pedig 189 dollárt kóstál majd, a megjelenés több európai országban is október 3-án esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #3
    Tegnap néztem éppen kínai csodákat. 119 USD egy hasonló felépítésű 5" körüli ZTE vagy Lenovo. 200 körül már olyan csodák vannak amik 5-6(!) colos fullHD (1920!) IPS kijelzővel vannak szerelve. 300-400 között pedig már olyanok is vannak, amiben nem MediaTek, hanem Qualcomm Snapdragon 4 magosa van, de azokban jellemzően már 16-32GB gyári flash is ott figyel.
  • ProgServ #2
    Nem tehetik meg.
    Ilyen paraméterű tableteket 20 000ért utánad vágnak az Ebayen, postával!
    Nézz utána...IPS display, 4 mag, 1 gigaram... 20 000től már van tabletben. :)
    Alapvetően mobil feljesztő vagyok, jobbára Apple fan, de drukkolok az Androidnak, meg a kínai piacnak, mert nekem csak jó, ha sok eszközt gyártanak, ami mindenkihez eljuthat, kiváló teljesítményt szolgáltatva. :)

    Az Applenek is nagyon jó..sőt remek megoldásai vannak, kiváló a készülékeik anyagminősége, jó az OS ami az Apple termékeken fot, ezerszer jobb mint a MS megoldásai,de.... és it a de... nem teheti meg mindenki, hogy megvegye a termékeit, nem jut el mindenkihez, csak a kiváltságosokhoz, ennek megfelelően kis piaci szegmenst fed le, és néha én is elgondolkozok azon, hogy mennyire érdemes rá fejleszteni.
  • Keiichii83 #1
    40 ezer huf? Lesz az itt a duplája is, ügye kedves nagy T,V,T?