Gyurkity Péter

Kripto-telefon van érkezőben

A Solana első embere szerint még mindig van értelme piacra dobni a megoldást.

A kriptopénzek nem szerepeltek túl jól az utóbbi hetekben, legalábbis ami az árfolyamokat illeti. A lefelé tartó trendet negatív hírek kísérték, az EU például már a bitcoin betiltásáról tárgyalt, eközben azonban sokan még kitartanak a platform mellett, amely szerintük egyhamar nem fog eltűnni. Most egy újabb szereplő mutatta be érdekes telefonját, amely kényelmesebb fizetési lehetőséget kínálna.

Évekkel ezelőtt még a HTC dobott piacra két kripto-telefont, ezek azonban nem váltottak ki különösebb érdeklődést a felhasználók részéről. A napokban a Solana első embere rántotta le a leplet saját fejlesztésükről, amely a Saga név alatt jelenik majd meg, bár egyelőre csak az előrendelés opciója elérhető. A készülék, amely tulajdonképpen az Essential Phone alapjaira épül (ez utóbbi cég jogai nemrég a Nothing birtokába kerültek), egy 6,67 hüvelykes OLED-kijelzőt kínál, amelyhez a Snapdragon 8+ Gen 1 chip, 12 GB RAM, 512 GB-os tároló, valamint az említett funkcióhoz szükséges jellemzők társulnak.

A készülék ennek megfelelően további hardveres és szoftveres kiegészítőket kap, ezek közül a Solana Mobile Stack érdemel leginkább említést. A csomag 3 eltérő komponenst tartalmaz, a listán sorrendben a mobiltárca-adapter, a Seed Vault névre keresztelt trezor, valamint a Solana Pay jelenik meg. Az első révén a hardveres pénztárcát csatlakoztathatjuk a telefonhoz, a második a kriptopénz biztonságos tárolásáért felel, a harmadik pedig (a Google Pay és az Apple Pay mintáját követve) a kényelmes fizetési opciót teszi elérhetővé. A cégvezető eszerint ezzel többé nem lesz szükség a nehezebb laptopok cipelésére, az NFT- és kripto-tranzakciókat ezen kisebb készülékkel is lebonyolíthatjuk majd.

A telefon megjelenése jövőre esedékes, ennek hivatalos ára kereken 1000 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!